فیلم مرد فیل‌نما – خلاصه داستان، نقد و بررسی – The Elephant Man (1980)

0

سال تولید : ۱۹۸۰
کشور تولیدکننده : آمریکا
محصول : بروکس فیلمز
کارگردان : دیوید لینچ
فیلمنامه‌نویس : کریستو فر دِ وور، اریک برگرن و لینچ، برمبنای کتاب‌هائی نوشته فردریک تِروِس و اشلی مانتاگیو.
فیلمبردار : فردی فرانسیس
آهنگساز(موسیقی متن) : جان موریس.
هنرپیشگان : آنتونی هاپکینز، جان هرت، آن بنکرافت، مایکل النیک، وندی هیلر، فردی جونز، هانا گوردون و جان گیلگود.
نوع فیلم : سیاه و سفید، ۱۲۵ دقیقه.

لندن، 1884. جراح جوان بلندپروازی به‌نام «فردریک تِروِس» (هاپکینز) در یک بازار مکاره، در یکی از چادرهای نمایشی موجود ناقص‌الخلقه‌ای (هرت) را با عنوان «مرد فیل‌نما» می‌بیند و بعدتر او را از گرداننده نمایش می‌خرد و برای معاینه به بیمارستان می‌برد. بالاخره نیز او را به‌عنوان یک انگلیسی با نام «جان مریک» به همکارانش معرفی می‌کند. کم‌کم نشانه‌های ذوق و هوش «مریک» آشکار می‌شود و با پخش شدن شهرتش، «کندال» (بنکرافت) بازیگر مشهور هم به دیدنش می‌آید.

اما شبی با هجوم عده‌ای برای تماشای او – و دیدن صورت خودش در آینه – این آرامش برهم می‌ریزد. «مریک» می‌گریزد و دوباره سر از سیرک در می‌آورد… و بالاخره – در حالی که به شدت بیمار است – نزد «تروس» باز می‌گردد و پیش از مرگ، ساختن ماکت کلیسای جامعش را تمام می‌کند.

فیلمی به شدت تلخ و سیاه درباره شدیدترین مورد ناقص الخلقگیِ گزارش شده، که با این همه شاید «متعارف»ترین اثر فیلم‌سازی مثل لینچ به شمار بیاید. فیلم با عنوان «داستانی واقعی از شجاعت و عظمت مقام انسان» روی پرده آمد، ولی بیشتر به مرثیه‌ای بر ناتوانی و ظاهربینی آدم‌ها می‌ماند.

تضاد تکان‌دهنده میان ظاهر وحشتناک «مریک» (که حتی خودش را هم می‌ترساند) و شخصیت دوست‌داشتنی و احترام‌برانگیز او، به شدت نظام ارزش‌گذاری ما را زیر سؤال می‌برد و قلب تماشاگر را می‌فشارد، به‌خصوص وقتی که برای لحظه‌ای هم که شدهه، باور می‌کنیم که مثل یکی از همان تماشاگران سیرک به تماشای یکی از عجایب خلقت آمده‌ایم تا – حداکثر – بر او دل بسوزانیم.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

کلاژهای کاغذی زیبای مینیمال از شخصیت‌های سینمایی مشهور

اینکه بتوانی به صورت خلاصه و مختصر و مفید با هنر خودت، مفهومی را برسانی، هر بسیار جالبی است. حالا تصور کنید که با برش چند کاغذ رنگی و کنار هم نهادت انها، یغنی کلاژ کاغذی بشود، شخصیت‌های مهم سینمایی را بازسازی کرد.این کاری است که مارگارت…

مشهورترین ستاره‌های هالیوود قبل از اینکه مشهور شوند (طنز!)

با میدجرنی می‌شود چهره‌ها را جوان کرد، اما تصور کنید که این کار را در مورد شخصیت‌های تخیلی فیلم‌ها انجام بدهیم و تصور کنیم آنهایی که جوانی‌شان را ندیده‌ایم، قبل از پا به سن گذاشتن چگونه بوده‌اند.یودادوایت شروتتانوس…

چگونه از نشخوار فکری یعنی زیاد فکر کردن به چیزی تنش‌زا، رهایی پیدا کنیم؟

بعضی‌ها درگیر یک نوع نشخوار فکری می‌شوند. مثلا خاطرات بد گذشته، از دوران کودکی یا رابطه بد با شریک زندگی سابقشان را مرتب ناخواسته به هر بهانه‌ای مرور می‌کنند یا در مورد یک کار جزئی که می‌دانند انجام دادنش سخت نیست و از عهده‌اش برمی‌آیند،…

250 فیلم برتر imdb به همراه معرفی و خلاصه و بررسی آنها + 23 فیلمی که حیف بود در این فهرست نباشند

مسلم است که آرای IMDB به خصوص از دید فیلم‌بین‌های حرفه‌ای فقط چیزی نسبی برای پی بردن به محبوبیت نسبی فیلم‌ها هستند. چه بسیارند فیلم‌هایی که نمره بالای 7 دارند، اما ارزش واقعی‌شان خیلی کمتر است و چه بسیارند فیلم‌هایی که آدم درمی‌ماند چرا…

۱۰ واقعیت جذاب درباره جی رابرت اوپنهایمر -پدر بمب اتمی و سوژه فیلم جدید کریستوفر نولان

جولیوس رابرت اوپنهایمر بیشتر به عنوان فیزیکدانی شناخته می‌شود که به ساخت اولین بمب اتمی کمک کرد. اما سنگ‌ها و کانی‌ها عشق اول او بودند و او همچنین شاعرمسلک بود.اوپنهایمر آزمایشگاهی را رهبری کرد که اولین بمب اتمی را ساخت و با موفقیت…

اگر قرار بود ابرقهرمان‌ها، لباس‌های قرن نوزدهمی می‌پوشیدند

ما عادت کرده‌ایم ابرقهرمان‌ها را در لباس‌های امروز ببینیم و فیلم‌های زیادی هم که بر مبنای کامیک‌بوک‌ها ساخته شده، این تصور را در ذهن ما تشدید کرده‌اند.اما اگر قرار بود همین ابرقهرمان‌ها لباس‌های قرن نوزذهمی می‌پوشیدند، چه می‌شد؟…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.