فیلم ویل هانتینگ نابغه – معرفی و بررسی و نقد – Good Will Hunting (1997)

0

کارگردان: گاس ونت سنت

فیلمنامه‌نویس: مت دیمون، بن افلک

سال تولید: 1997

ویل هانتینگ بیست ساله از بوستون جنوبی یک نابغه طبیعی خودآموخته است و اخیراً از زندان آزاد شده است. او به عنوان سرایدار در MIT کار می‌کند و اوقات فراغت خود را با برادر ناتنی‌اش چاکی و دوستانش بیلی و مورگان به نوشیدن مشروب می‌گذراند. هنگامی که پروفسور جرالد لامبو یک مسأله دشوار ریاضیات ترکیبی را به عنوان چالشی برای دانشجویان فارغ التحصیل خود روی تخته سیاه می‌گذارد، ویل این مسأله را به صورت ناشناس حل می‌کند و هم دانش‌آموزان و هم لامبو را شگفت‌زده می‌کند. به عنوان یک چالش برای نابغه ناشناخته، لامبو یک مشکل حتی دشوارتر را ارسال می‌کند. او بعداً ویل را می‌نویسد که راه حل را در اواخر شب روی تخته سیاه می‌نویسد، اما در ابتدا فکر می‌کند که ویل آن را خراب می‌کند و او را تعقیب می‌کند.

در یک بار، ویل با اسکایلار، یک زن بریتانیایی که در شرف فارغ‌التحصیلی از کالج هاروارد است، ملاقات می‌کند که قصد دارد در دانشکده پزشکی در استنفورد تحصیل کند.

روز بعد، ویل و دوستانش با باندی که شامل عضوی است که در کودکی به ویل قلدری می‌کرد، دعوا می‌کنند. ویل پس از حمله به یک افسر پلیس دستگیر می‌شود. لامبو در جلسه دادگاه خود می‌نشیند و ویل از خود دفاع می‌کند. او ترتیبی می‌دهد که اگر قبول کرد ریاضیات را زیر نظر لامبو مطالعه کند و در جلسات روان درمانی شرکت کند، از زندان دوری کند. ویل به طور آزمایشی موافقت می‌کند اما با درمانگران خود با تمسخر رفتار می‌کند. در ناامیدی، لامبو با دکتر‌شان مگوایر، هم اتاقی خود در دانشگاه که اکنون در کالج محلی بانکر هیل روانشناسی تدریس می‌کند، تماس می‌گیرد. برخلاف سایر درمانگران، ‌شان در واقع مکانیسم‌های دفاعی ویل را به چالش می‌کشد. در اولین جلسه، ویل به همسر متوفی‌شان توهین می‌کند و‌شان او را تهدید می‌کند – اما پس از چند جلسه بی‌نتیجه، ویل بالاخره شروع به باز کردن صحبت می‌کند.

ویل به ویژه از داستان‌شان در مورد نحوه ملاقات با همسرش که بعداً بر اثر سرطان درگذشت، با گذشتن از بلیط خود برای بازی تاریخی ششم سری جهانی 1975، پس از عاشق شدن در نگاه اول، متأثر می‌شود. توضیح‌شان برای گذشتن بلیطش این بود که “دختر را ببیند” و او از تصمیم خود پشیمان نیست. این امر ویل را تشویق می‌کند تا با اسکایلار رابطه برقرار کند، اگرچه او درباره گذشته‌اش به او دروغ می‌گوید و تمایلی ندارد او را به دوستانش معرفی کند یا محله‌ی فرسوده‌اش را به او نشان دهد. ویل همچنین‌شان را به چالش می‌کشد تا نگاهی عینی به زندگی خود بیندازد، زیرا‌شان نمی‌تواند از مرگ همسرش بگذرد.

لمبو تعدادی مصاحبه شغلی برای ویل ترتیب می‌دهد، اما ویل با فرستادن چاکی به عنوان “مذاکره‌کننده ارشد” و با رد موقعیت در NSA با انتقاد شدید از موقعیت اخلاقی آژانس، آن‌ها را تحقیر می‌کند. اسکایلار از ویل می‌خواهد که با او به کالیفرنیا نقل مکان کند، اما او قبول نمی‌کند و به او می‌گوید که یتیم است و پدرخوانده‌اش او را مورد آزار فیزیکی قرار داده است. ویل از اسکایلار جدا می‌شود و بعداً به لامبو حمله می‌کند و تحقیقات ریاضی او را نادیده می‌گیرد. ‌شان اشاره می‌کند که ویل در پیش‌بینی شکست آینده در روابط بین فردی خود چنان ماهر است که به عمد آن‌ها را خراب می‌کند تا از درد عاطفی جلوگیری کند. چاکی به همین ترتیب ویل را به خاطر مقاومت او در برابر گرفتن هر یک از موقعیت‌هایی که برای آن‌ها مصاحبه می‌کند به چالش می‌کشد، و به ویل می‌گوید که او مدیون دوستانش است که از فرصت‌هایی که هرگز نخواهند داشت استفاده کنند، حتی اگر به معنای ترک یک روز باشد. سپس به ویل می‌گوید که بهترین بخش روزش لحظه‌ای کوتاه است که در آستانه خانه‌اش منتظر می‌ماند و فکر می‌کند ویل به سمت چیزی بزرگتر رفته است.

ویل وارد بحث شدیدی بین‌شان و لمبو بر سر توانایی‌هایش می‌شود. ‌شان و ویل به اشتراک می‌گذارند و متوجه می‌شوند که هر دو قربانی کودک‌آزاری شده‌اند. ‌شان به ویل کمک می‌کند تا ببیند که قربانی شیاطین درونی خودش است و بپذیرد که تقصیر او نیست و باعث می‌شود اشک در آغوش‌شان در بیاید. ویل یکی از پیشنهاد‌های کاری که توسط لمبو ترتیب داده شده بود را می‌پذیرد. ‌شان پس از کمک به ویل برای غلبه بر مشکلاتش، با لامبو آشتی می‌کند و تصمیم می‌گیرد که مرخصی بگیرد. دوستان ویل برای تولد 21 سالگی‌اش یک شورلت نوا به او هدیه می‌دهند تا بتواند به محل کارش برود. بعداً، چاکی به خانه ویل می‌رود تا او را ببرد، اما متوجه می‌شود که او آنجا نیست و این باعث خوشحالی او می‌شود. ویل نامه‌ای به‌شان می‌فرستد و به او می‌گوید که به لامبو بگوید که باید برود «در مورد یک دختر ببیند»، و نشان می‌دهد که او پیشنهاد کار را قبول کرده و در عوض به کالیفرنیا می‌رود تا دوباره با اسکایلار متحد شود.

دیالوگ

ویل هانتینگ (مت دیمون):

«چرا نباید برای «آژانس امنیت ملی» کار کنم؟ سؤال سختیه ولی یه جواب خوب براش دارم. تصور کن من اینجا مشغول به کارم و یه نفر رمزی روی میز من میزاره. رمزی که کسی جز من نمی‌تونه رمزگشایش کنه. ممکنه من بزنم به هدف و اونو رمزگشایی کنم. من از خودم خیلی راضی میشم چون کارم رو خوب انجام دادم. اما اون رمز ممکنه محل اختفای بعضی نیروهای شورشی تو شمالِ آفریقا یا خاورمیانه باشه. اون‌ها هم که به محض این که محل شناسایی شد روستایی که شورشی‌ها، توش پنهان شدن رو بمباران می‌کنن و بعد هزار و پونصد آدم بی‌گناه که من هیچوقت ندیدمشون و باهاشون هیچ مشکلی ندارم کشته می‌شن. حالا سیاستمدارها می‌گن تفنگدارها رو بفرستید تا منطقه رو امن کنن، چون اون‌ها اصلاً براشون مهم نیست. بچه‌های اونا نیستن که کشته میشن! همونطور که به خدمت احضار نمی‌شن! چون معمولن تو «گارد ملی» خدمت‌شون رو می‌گذرونن، چند تا بچهٔ گدا و گشته می‌رن اونجا یه تفنگ هم می‌ذارن رو شونه‌هاشون. بعد از جنگ وقتی یکیشون بر میگرده خونه می‌بینه کارخونه‌ای که توش کار می‌کرده منتقل شده به اون کشوری که تازه ازش برگشته و اون مردی که تفنگ رو شونه‌اش گذاشت شغلش رو ازش گرفته. چون اونجا یه کارگرهایی هستن که فقط روزی پونزده سنت حقوق می‌گیرن و بین کار حتی دستشویی هم نمی‌رن! در همین حال متوجه می‌شه تنها دلیلی که این همه بلا سرش اومده اینه که کشوری که توش جنگیده می‌تونه «نفت» رو با یه قیمت مناسب به کشور ما بفروشه و البته که شرکت‌های نفتی از یه جنگ جزئی استفاده می‌کنن تا «قیمت نفت» رو بالا ببرن. یک «سود فرعی» کوچک و زیرکانه، اما این گالنی دو دلار ونیم به اون رفیقمون که از جنگ برگشته کمکی نمی‌کنه. اونا لحظاتِ شیرینِ رو تُو جنگ می‌گیرن تا نفت وارد کنند. تازه هیچ فرقی هم براشون نمی‌کنه که کی داره براشون کار می کنه. حتا اونا ممکنه یه الکلی رو که دوست داره روی یخ شناور اسکی‌بازی کنه استخدام می کنن. اما زیاد طول نمی‌کشه که یه روز که حسابی الکل خورده با یکی تصادف می‌کنه و نفت‌ها تو دریا سرازیر میشه و تمام حیات دریایی تو «آتلانتیک شمالی» رو نابود می‌کنه. خب بر می‌گردیم سراغ رفیقمون که از جنگ برگشته و کارش رو از دست داده. اون حتا پول تاکسی سوار شدن رو هم نداره، بنابراین پیاده راه می‌افته تا به یه مصاحبهٔ مسخرهٔ «کاری» برسه. اما توی اون هم رد میشه چون اون اسلحه‌ای رو که رو دوشش حمل می‌کرد باعث شده کمر دردِ مزمن بگیره. در عین حال او خیلی گشنه‌اس چون تنها جایی که بهش غذای مجانی میدن یه پایگاهِ نظامی وسطِ اقیانوس اطلسِ شمالیه … حالا من چی فکر می‌کنم؟ من دنبال چیز بهتری می‌رم. اصلن گور بابای همشون … اگه من جای یکی از اونا باشم چرا به رفیق خودم شلیک نکنم؟ چرا من شغلش رو نگیرم و اونو تحویل دشمن قسم خوردش ندم؟؟ قیمت «گاز» رو بالا می‌برم. روستا رو بمباران می‌کنم، از خون دشمنام یه دریاچه درست می‌کنم … و بعد … به «گارد ملی» ملحق می‌شم. شاید هم روزی به عنوان «رئیس جمهور» انتخاب شدم.»


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

جشن ۷۵۰ سالگی برلین در آلمان شرقی و رژه رایانه‌های قابل حمل

در سال ۱۹۸۷، برلین ۷۵۰مین سالگرد تأسیس خود را جشن گرفت و شهر پر از هیجان بود. دولت کمونیستی آلمان شرقی، که در آن زمان بر نیمه شرقی شهر حکومت می‌کرد، می‌خواست این مناسبت را با رژه بزرگی که دستاورد‌های کشور را به نمایش می‌گذاشت، جشن بگیرد.…

فهرست چیزهایی که تا همین 20 – 30 سال پیش در ایران و جهان معمولی بودند، اما الان کارها و خریدها…

اوضاع اقتصادی کلی دنیا خوب نیست. از یک سو میل و اشتیاق همه به کمتر کار کردن و بیشتر داشتن و به خصوص سخت گرفتن به هم بیشتر شده و از سوی دیگر، درآمدها آنچنان افزایش نیفتاده‌اند. در این میان برخی کشورها با تورم‌های باورنکردنی دست به گریبان…

عجیب ولی واقعی: چشم‌های این زن در این عکس آبی نیست! + ویدئو

در یک خطای دیداری بسیار جالب که به تازگی دین جکسون در تیک تاک منتشر شده، چهره عادی زنی را می‌بینیم که برخلاف ظاهر امر، چشمان او آبی نیست و در واقع حاکستری است.دین جکسون در زمینه ایجاد خطاهای دیداری، یک حرفه‌ای محسوب می‌شود. ویدئوی او در…

گالری عکس: طراحی‌های داخلی و خارجی افتضاح و عجیب که با کمی قدرت شبیه‌سازی مغزی رخ نمی‌دادند!

چیزی که من اسمش را می‌گذارم شبیه‌سازی مغزی واقعا چیز لازمی در زندگی و کار است. یعنی اینکه بتوانید قبل از جابجایی و ساختن اجسام در ذهن تجسمش کنید و بعد حین کاربری‌های مختلف تصورش کنید و پیش‌بینی کنید که کجای کار می‌لنگد.فکر کنم از زمان…

داستان پسر دو سر بنگال، آن هم به صورتی تقریبا دیده نشده!

در ماه مه 1783، در روستای کوچکی به نام Mundul Gaut، در بنگال هند، یک کودک عجیب به دنیا آمد. او دو سر داشت.مامایی که به زایمان کمک می کرد از ظاهر کودک چنان وحشت زده شد که سعی کرد با انداختن او به داخل آتش این هیولا را بکشد. خوشبختانه…

عکس‌های این عکاس فرانسوی مانند تابلوهای نقاشی زیبای سبک امپرسیونیسم هستند

امپرسیونیسم یک جنبش هنری است که در اواخر قرن نوزدهم، عمدتاً در فرانسه ظهور کرد. مشخصه آن تاکید بر ثبت اثرات زودگذر نور و رنگ در دنیای طبیعی است. نقاشان امپرسیونیست به دنبال این بودند که برداشت‌های دیداری فوری خود را از یک صحنه به تصویر…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.