مسیری که تبلتها از گذشته تاکنون پیمودند

رپورتاژ
سال 2010 بود که اپل با رونمایی از آیپد، به بازار ورود کرد. این دستگاه در اصل یک iPhone بزرگ بدون سیمکارت بود. این تبلت به محض ورود به بازار، در تعداد زیاد به فروش رفت. بعد از آن شرکتهای زبادی تمایل خود به تولید تبلت را ابراز کرده و محصولاتی را نیز روانه بازار کردند. چنانچه اولین تبلت اندرویدی Galaxy Tab چند ماه بعد رونمایی شد. به همین ترتیب تولید تبلت تا به امروز ادامه داشته و هر کدام با کارآییهای متفاوت نسبت به کارهای قدیمی تولید شدند.
از اولین تبلت تا Honeycomb
اولین تبلتی که وارد بازار شد یعنی آیپد، دارای سیستم عامل ios بود و یک صفحه نمایشگر چند لمسی داشت. کمی بعد از آن Galaxy Tab وارد شد. این تبلت 7 اینچی هم در اواخر سال 2010 عرضه شد و کمی بیشتر از یک گوشی گلکسی S بزرگ بود. حتی در برخی بازارها از قابلیت تلفن برخوردار بود.
در آن روزها، گوگل به تولیدکنندگان اجازه میداد تقریباً هر کاری که میخواهند با Android انجام دهند. سامسونگ Galaxy Tab با اندروید 2.2 راهاندازی شد. اما این تبلت تجربه چندان خوبی برای دنیای تبلتها نبود؛ زیرا زیرا سیستم عامل آن مختص گوشیها بود و با اندازه صفحه نمایش تبلت منطبق نبود.
-------
علت و عوارض مشکل پزشکی از چیست؟
بعد از این تجربه بد، آمازون در سال 2011 با یک گزینه قابل توجه وارد بازار شد. تبلت Kindle Fire محصول موردنظر آمازون بود. این دستگاه با محتوای آمازون مانند کتاب، فیلم و موسیقی ادغام شد. اما یک ایراد اساسی داشت و آن قیمت بالای تبلت بود. 200 دلار! از طرفی Kindle Fire هم به طور کامل جوابگو نبود، اما آمازون هنوز هم در تمام این سالها تبلتهای Fire را با سرعت زیادی میفروشد. این تبلت بعدها در سطح بالا در خط HDX تولید شد و به تولید و فروش خود ادامه داد.
Honeycomb و فراتر از آن
در اوایل سال 2011، گوگل اندروید 3.0 Honeycomb را رونمایی کرد. اندورید Honeycomb تنها نسخه مخصوص تبلت اندروید بود. این نسخه جدید، UI یا رابط کاربری را تغییر داده و از پردازندههای چند هستهای، شتاب گرافیکی سخت افزاری و صفحه کلید بهتر پشتیبانی میکرد. Motorola Xoom دستگاه راه اندازی Honeycomb بود.
هنگام رونمایی از Honeycomb، گوگل همچنین چند برنامه جدید را نشان داد که برای استفاده در تبلت با سیستم عامل Honeycomb تعبیه شده بود. علیرغم اینکه این تبلتسر و صدای زیاد در مورد ارائه بهترین تبلت به پا کرد؛ اما هنوز هم مشکلاتی وجود داشت. از جمله آنکه این تبلت هم ابزار مورد نیاز برای ساختن برنامههایی را که به خوبی در تبلت کار کنند را در اختیار نداشت.
البته در همان سال، شاهد عرضه 300Asus Transformer TF هم هستیم اما مشکل وضعیت برنامه همچنان موجود بود. اگر چه در زمینه سختافزارها پیشرفتهایی صورت گرفت، اما در عوض قیمتها خارج از کنترل بود. چنانچه اکثر تبلتهای اندرویدی بین 400 تا 500 دلار فروخته میشدند.
مواجهه تبلتها با تلفنهای همراه بزرگ
با عرضه اندروید 1و4 با عنوانJelly Bean 2012، گوگل از اولین تبلت خود رونمایی کرد.Nexus 7 در زمان عرضه فقط 200 دلار قیمت داشت. Nexus 7 فقط 7 اینچ بود و عملکرد خوبی در رابطه با برنامهها داشت. بعد از آنNexus 10 هم در سال 2012 با همان ترتیب رابط کاربری عرضه شد اما تقریباً در این زمان است که تبلتهای اندرویدی با بزرگترین دشمن خود یعنی تلفنهای اندرویدی بزرگتر روبرو شدند.
Galaxy Note II اولین تلفن واقعاً بزرگ TM بود که در ایالات متحده راهاندازی شد (دارای صفحه نمایش 5.5 اینچی بود) و با استقبال خوبی هم همراه گشت. این موضوع سایر تولیدکنندگان گوشی را به تولید گوشیهایی با صفحه نمایشهایی بزرگتر ترغیب کرد. چنانچه در زمان عرضه Nexus 7 2013، تقریباً همه گوشیهای سطح بالا دارای صفحه نمایش بزرگتر از 5 اینچ بودند. بعد از این رویداد، اقبال مصرفکنندگان به تبلت کمتر از قبل شد؛ اما هرگز متوقف نشد.
Nexus 9، Pixel C و RIP
گوگل در سالهای 2014 و 2015 به تولید تبلتها ادامه داد، اما برخی از تولیدکنندگان شروع به عقبنشینی کردند. با این حال سامسونگ با ارائه مدلهای بهتر و ارزان قیمتتر (مانند خط Tab) یا LTE به تولید تبلت پرداخت. انویدیا نیز با راه اندازی Shield Tablet به این روند پیوست. بعد از آن Google Nexus 9 با نسبت ابعاد 4:3 وارد بازار شد و امیدهای بیشتری در زمینه تبلت ایجاد کرد.Google Nexus 9 از قابیلتهای زیادی که در بسیاری از گوشیهای بزرگ وجود داشت، برخوردار بود. با این حال دستگاه مذکور هم هنگام استفاده از سختافزار مشکلات و انتقاداتی را داشت. از جمله آنکه کیفیت ساخت آن پایین بود.
اندروید Inertia پس از آن تبلتهای اندرویدی را با تبلت Pixel C، که دستگاهی عجیب برای گوگل بود، ادامه داد. این سخت افزار در ابتدا برای سیستم عامل Chrome در نظر گرفته شده بود، اما این طرح عملی نشد و با مشکلاتی چون سرعت پایین مواجه بود. در نهایت با مشکلاتی که پیش آمد، گوگل Pixel C را به عنوان یک تبلت فقط برای Android معرفی کرد. این تبلت در اواخر سال 2015 با قیمت 500 دلار عرضه شد، اما فروش خوبی نداشت. گوگل از آن زمان تبلت اندرویدی دیگری عرضه نکرده است.
با حرکت به سمت Android P، بازار تبلتهای اندرویدی مدتی با رکود مواجه شد؛ اما به تدریج شرکتهای دیگری نیز وارد تولید و عرضه تبلت با کارآییهای بالا و قیمت مقرون به صرفه شدند. که از جمله آنها میتوان به Asus و Huawei اشاره کرد. از جمله این تبلتها که در سال 2021 تولید شدهاند میتوان به تبلت آمازون Fire HD 8، مایکروسافت سرفیس پرو 7، تبلت Lenovo Chromebook Duet، آیپد مینی 5 و چندین دستگاه دیگر با کارآیی و کیفیت بالا اشاره کرد. به نظر میرسد تبلت هنوز مخاطبان خاص خود را دارد و تولیدکنندگان علیرغم همه مشکلات در حال تولید تبلتهای جدید با کارآییهای متفاوت هستند. بنابراین اگر شما هم به تبلت علاقمند هستید و قصد خرید تبلت را دارید به راحتی و با بهرهمندی از روش خرید اقساطی تبلت میتوانید صاحب تبلت شوید.