پیشنهاد فیلم : کودا CODA ،فیلمی که کلیشه نشد و از سوژه‌اش به خوبی بهره برد

کارگردان: سیان هدر
نویسنده: سیان هدر
ژانر: درام
تولید: Vendome Pictures
مدت زمان: ۱۱۱ دقیقه
کشورها: آمریکا، فرانسه
زبان: انگلیسی
بازیگران: امیلیا جونز، اوگینو دربز، مارلی متلین، تروی کوتسور، فردیا والش پیلو، امی فورسیت، کوین چاپمن

کودا یک درام تینیجری سرزنده است که قصد دارد به مسئله اقلیت و گرفتاری‌های آن در قالب نقص عضو شنیداری بپردازد. این فیلم درواقع بازسازی یک فیلم فرانسوی به نام La Famille Bélier محصول سال 2014 است که توسط اریک لارتیگا (Éric Lartigau) کارگردانی شده بود. هر دوی این فیلم‌ها در نوع روایتشان همانند فیلم آلمانی Beyond Silence محصول سال 1996 هستند. برخلاف اثر قبلی، فیلم از یک خانواده چهار نفره تشکیل شده که سه نفر آن پدر، مادر و برادر در دنیای واقعی ناشنوا هستند و رابی (با بازی امیلیا جونز)تنها عضو شنوا و سالم خانواده است که مطابق با عنوان فیلم یک کودا است. کودکی که از پدر و مادری ناشنوا متولد شده، در خانواده‌ای ناشنوا بزرگ شده و زبان اشاره را به عنوان زبان اول و مادری آموخته است.

فیلم از ابتدا در کوران مواجهه روبی با مشکلات زندگی شخصی و خانوادگی‌اش، روایت می‌شود. پرداختن به ضرورت وجود او به عنوان مترجم خانواده که نقشی اساسی در شغل خانوادگی‌شان، ماهیگیری دارد، زندگی شخصی او در جامعه‌ی بسته دانش‌آموزی دبیرستان که پذیرش او را به عنوان یک کودا و شغل ماهیگیری خانواده‌اش سخت می‌کند و چالش‌ها و تردید‌هایی که برای پرداختن به رؤیای همیشگی‌اش خوانندگی ایجاد می‌شود، همگی در ریتمی تند، سخت و تپنده روایت می‌شود.

فیلم تقریبا به شکلی مداوم، خانواده‌ راسی را خانواده‌ای سرحال، پرنشاط و به لحاظ عاطفی، زنده به نمایش می‌گذارد که علیرغم تفاوت‌های شنوایی، در اتحاد و محبتی پایدار با یکدیگر به سر می‌برند و مسئله‌ی نقص شنوایی، ناخودآگاه در حاشیه قرار می‌گیرد.

اما وقتی که رابی به گروه کر مدرسه ملحق می‌شود، متوجه می‌شود که در خوانندگی استعداد خوبی دارد و استاد موسیقی‌اش (اوگینو دربز) او را تشویق می‌کند که در یک کالج معتبر موسیقی ثبت نام کند. در این میان، رابی نمی‌داند که باید بماند و مراقب خانواده‌اش باشد یا به دنبال رویاهایش برود.

نام فیلم یعنی «CODA» کلمه اختصاری عبارت «Child of Deaf Adults» و به فارسی بچه خانواده ناشنواست. اما اگر همین اسم را در دیکشنری تخصصی موسیقی جستجو کنیم به نتیجه ای می رسیم که با محتوای فیلم کاملاً همخوانی دارد، کودا را بخش پایانی و نسبتاً مستقل یک قطعه ی موسیقی می نامند. پس به نظر می رسد اینکه بگوییم کارگردان در نامگذاری فیلم یک ایهام را مد نظر دارد، قطعی به نظر می رسد.

فیلم CODA 2021 در یک کلام فیلم شیرینی است که همه می‌توانند از آن لذت ببرند. فیلمی که می‌تواند شما را بخنداند و در عین حال اشک را نیز به چشمانتان بیاورد. انتخاب هوشمندانه کارگردان برای بازیگرانی ناشنوا موجب هنرنمایی‌هایی دیدنی و باورپذیر شده است. از طرف دیگر بازیگر نقش روبی نیز به خوبی جایگاه خودش را در این خانواده پیدا کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]