ChatGPT می‌تواند اینترنت را متحول کند، اما کد باز نبودن آن کارشناسان را نگران کرده

ChatGPT جدیدترین و جالب‌تری ربات چت هوشمند مصنوعی است که دو هفته پیش منتشر شده و تنها در عرض پنج روز، یک میلیون کاربر جذب کرد. از آن به قدری استفاده می‌شود که ظرفیت سرورهای آن چندین برابر شده است.

OpenAI، شرکتی که آن را توسعه داده، در حال حاضر، حتی به عنوان یک قاتل بالقوه گوگل مورد بحث قرار گرفته. آخر چرا وقتی ChatGPT می‌تواند یک پاراگراف کامل برای توضیح پاسخ بنویسد، چیزی را در موتور جستجو جستجو کنید؟! (حتی یک افزونه کروم وجود دارد که به شما امکان می دهد هر دو را در کنار هم انجام دهید.)

اما اگر فرایند مخفی پشت قابلیت‌های ChatGPT را نشناسیم، چه؟

چت بات از چند پیشرفت فنی که در چند دهه گذشته، استفاده می‌کند. اما میزان نوآوری خاص آن مخفی است. OpenAI  تلاش می‌کند، همه چیز را آشکار نکند.

ChatGPT چه کاری می‌تواند انجام بدهد؟

ChatGPT بسیار توانمند است.

یک هایکو از چت بات‌ها می خواهید؟ چرا که نه:

چت بات ها، اوه خیلی عاقلانه

پردازش بی پایان

پاسخ از باطل.

در مورد یک شوخی در مورد چت بات ها چطور؟ مشکلی نیست.

چرا چت بات از جاده عبور کرد؟

برای رفتن به طرف دیگر – صفحه نمایش خود!

ChatGPT می‌تواند بسیاری از ترفندهای دیگر را انجام دهد. می تواند کدهای کامپیوتری را طبق درخواست کاربر بنویسد، نامه های تجاری یا قراردادهای اجاره را پیش نویس کند، تکالیف را انشا کند و حتی امتحانات دانشگاه را قبول شود.

یک سری کارها را هم ChatGPT نمی‌تواند انجام دهد. برای مثال، در تلاش است تا بین حقیقت و دروغ تمایز قائل شود. اما اغلب یک دروغگوی متقاعد کننده است.

سریعترین پستاندار دریایی کدام است؟

سریع ترین پستاندار دریایی، بادبان ماهی است.

بادبان ماهی یک پستاندار نیست.

حق با شماست، بادبان ماهی پستاندار نیست. بابت اشتباه عذرخواهی می‌کنم. سریعترین پستاندار دریایی شاهین شاهین است.

ChatGPT کمی شبیه مکانیسم تکمیل خودکار در گوشی شما است. به موبایل شما فرهنگ لغات آموزش داده شده، بنابراین کلمات را کامل می کند. ChatGPT تقریباً توسط تمام وب آموزش داده شده و بنابراین می‌تواند جملات کامل – یا حتی کل پاراگراف‌ها را کامل کند.

با این حال، آنها را به درستی درک نمی‌کند، فقط حدس می‌زند چه کلماتی به احتمال زیاد بعد از آن می‌آیند.

در سال 2018، زمانی که تیم Google Brain شبکه عصبی BERT را توسعه داد که اکثر سیستم‌های پردازش زبان طبیعی اکنون بر آن مبتنی هستند (و ما مشکوک هستیم که ChatGPT نیز مبتنی بر آن باشد)، این روش‌ها در مقالات علمی بررسی شده منتشر شد و کد باز بود.

در سال 2021، DeepMind’s AlphaFold 2، یک نرم افزار بررسی چین خوردگی پروتئین‌ها، پیشرفت علمی سال بود. این نرم افزار و نتایج آن منبع باز بودند تا دانشمندان در همه جا بتوانند از آنها برای پیشرفت زیست‌شناسی و پزشکی استفاده کنند.

پس از انتشار ChatGPT، ما در مورد آن فقط یک پست وبلاگی کوتاه در توضیحش داریم. هیچ اشاره‌ای به کد منبع باز شدن آن نشده است.

پس  باید کمی در مورد شرکت پشت آن بدانید.

OpenAI شاید یکی از عجیب‌ترین شرکت‌هایی باشد که از سیلیکون ولی ظهور کرده است. در سال 2015 به‌عنوان یک سازمان غیرانتفاعی راه‌اندازی شد تا هوش مصنوعی «دوستانه» را به‌گونه‌ای که «به نفع بشریت باشد» ترویج کند و توسعه دهد. ایلان ماسک ، پیتر تیل و دیگر چهره‌های برجسته فناوری متعهد شده‌اند که یک میلیارد دلار برای رسیدن به اهداف آن اختصاص دهند.

فکر آنها این بود که ما نمی‌توانیم به شرکت‌های انتفاعی برای توسعه هوش مصنوعی توانمندتر و همسو با رفاه بشریت اعتماد کنیم. بنابراین، هوش مصنوعی باید توسط یک سازمان غیرانتفاعی و همانطور که از نامش پیداست، به روشی باز توسعه داده شود.

در سال 2019 شرکت OpenAI به یک شرکت انتفاعی محدود تبدیل شد  و یک میلیارد دلار سرمایه از مایکروسافت گرفت تا بتواند توسعه یابد و با غول‌های فناوری  رقابت کند.

به نظر می رسد پول سرمایه‌گذاری شده، مانع برنامه های اولیه OpenAI برای باز بودن شده است.

علاوه بر این، به نظر می‌رسد OpenAI از بازخورد کاربران برای فیلتر کردن پاسخ‌های جعلی توهم‌آور ChatGPT استفاده می‌کند.

طبق نوشته‌های وبلاگ، OpenAI در ابتدا از یادگیری تقویتی در ChatGPT برای کاهش رتبه‌بندی پاسخ‌های جعلی و یا مشکل‌ساز با استفاده از یک مجموعه آموزشی دستی پرهزینه استفاده کرد.

به نظر می رسد که ChatGPT اکنون توسط بیش از یک میلیون کاربر آن تنظیم شده است. این روش بسیار پرهزینه است.

اما ما اکنون با چشم‌انداز پیشرفت قابل توجهی در هوش مصنوعی با استفاده از روش‌هایی که در ادبیات علمی توضیح داده نشده‌اند و با مجموعه داده های محدود به شرکتی که فقط «اسمی» باز است، روبرو هستیم.

در بازار رقابت برای توسعه هوش مصنوعی توانمندتر، ممکن است دیگر عصر «باز بودن» به پایان رسیده باشد. اگر باز بودن در هوش مصنوعی کاهش یابد، ممکن است شاهد کاهش پیشرفت در این زمینه باشیم. همچنین ممکن است شاهد توسعه انحصارهای جدید باشیم.

تاریخ نشان داده، فقدان شفافیت عاملی برای رفتار بد در فضاهای فناوری است. بنابراین در حالی که ChatGPT بسیار قابل توجه یا نقد است، نباید از شرایطی که به سراغش آمده و رویکردش را تغییر داده، غفلت کنیم.

منبع: The Conversation


  این نوشته‌ها را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]