فیبرومیالژی چیست و چطور تشخیص داده می‌شود؟

فیبرومیالژی یک اختلال است که با درد گسترده اسکلتی عضلانی همراه با خستگی، خواب، حافظه و مشکلات خلقی مشخص می شود. محققان بر این باورند که فیبرومیالژیا با تأثیر بر نحوه پردازش سیگنال های دردناک و غیر دردناک توسط مغز و نخاع، احساسات دردناک را تقویت می کند.

علائم اغلب پس از یک رویداد شروع می شود، مانند ضربه فیزیکی، جراحی، عفونت یا استرس روانی قابل توجه. در موارد دیگر، علائم به تدریج در طول زمان و بدون هیچ رویداد محرکی جمع می شوند.

زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به فیبرومیالژیا هستند. بسیاری از افرادی که فیبرومیالژیا دارند سردرد تنشی، اختلالات مفصل گیجگاهی فکی (TMJ)، سندرم روده تحریک پذیر، اضطراب و افسردگی نیز دارند.

در حالی که هیچ درمانی برای فیبرومیالژیا وجود ندارد، انواع داروها می توانند به کنترل علائم کمک کنند. ورزش، تمدد اعصاب و اقدامات کاهش استرس نیز ممکن است کمک کند.

تظاهرات بالینی

درد شایعترین علامت فیبرومیالژی درد در همه جای بدن می‌باشد. این درد هم در بالا و هم در پایین کمر در هر دو طرف بدن وجود دارد درد باید در بیشتر زمان‌های شبانه روز و در اکثر روز‌ها و حداقل برای ۳ ماه وجود داشته باشد تا قابل انتساب به فیبرومیالژی باشد.

نقاط Trigger point در مبتلایان به فیبرومیالژی نقاطی از بدن وجود دارند که با لمس دچار تندرنس می‌شوند این نقاط عبارتند از اپیکوندیل‌ها – بورس تروکانتریک بورس آنسرین و عضلات (گلوتئال تراپزیوس و سوپراسپیناتوس

سایر علائم

١- اختلالات خواب

۲ خستگی

٣ اختلال در عملکرد شناختی

۴- اضطراب و افسردگی

بیماری‌های همراه بیماری‌هایی که ممکن است

در همراهی با سندرم فیبرومیالژی وجود داشته باشند عبارتند از سندرم روده تحریک‌پذیر دیسمنوره میگرن، افسردگی اضطراب از بین رفتن حافظه پارستزی یا دیس استزی، غیر آناتومیک، خستگی درد‌های عضلانی می‌الژی)، درد مفصل تمپورومندیبولار و حساسیت نسبت به بسیاری از مواد شیمیایی

بررسی‌های پاراکلینیک آزمایشات و رادیوگرافی

مبتلایان به فیبرومیالژی طبیعی می‌باشد.

درمان

درمان غیردارویی

۱- برنامه‌های ورزشی به ویژه ورزش‌های هوازی

۲- شیوه‌های شناختی- رفتاری

• درمان دارویی

-۱ شل‌کننده‌های عضلانی سیکلوبنزا پرین

۲- ضدافسردگی‌های خواب‌آور آمی تریپتیلین و دلوکستین

3- دارو‌های ضدتشنج گاباپنتین و پرگابالین

۴- ضددرد‌ها ترامادول

در مبتلایان به سندرم فیبرومیالژی همراه با خستگی اضطراب یا افسردگی دولوکستین یا میلنا سیپران بهترین گزینه خط اول هستند.

تمام آزمایشات از جمله CPK RF CRP، ESR و رادیوگرافی مبتلایان به فیبرومیالژی طبیعی بوده و هدف از انجام آن‌ها Rule out سایر بیماری‌ها می‌باشد.


  این نوشته‌ها را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]