تزریق پروتئین تروپولاستین باعث می‌شود که بافت آسیب دیده (اسکار قلب) دوباره کار کند

هنگامی که فردی دچار حمله قلبی می‌شود، قسمتی از قلب او که توسط عروق مسدود خونرسانی می‌شده، به درجات مخنلف دچار کاهش عملکرد می‌شود و فیبروزه می‌شود و بنابراین توانایی پمپاژ خون کاهش می‌یابد. با این حال، طبق یک مطالعه جدید، تزریق یک پروتئین می‌تواند به خنثی کردن چنین آسیبی کمک کند.

مشکل بافت آسیب دیده یا اسکار روی قلب این واقعیت است که بر خلاف بافت ماهیچه معمولی قلب، نمی تواند منبسط و منقبض شود.

یعنی قلب به طور کلی نمی‌تواند به اندازهقبل منبسط و منقبض شود. بعلاوه، باقیمانده بافت قلب آسیب دیده باید سخت‌تر از قبل کار کند که منجر به افزایش خطر نارسایی قلبی، آریتمی و سایر عوارض می‌شود.

در تحقیقی به رهبری دکتر رابرت هیوم از دانشگاه سیدنی، یک تیم بین المللی از محققان به تازگی تلاش کردند که بافت آسیب دیده قلب را ترمیم کنند. آنها به از پیش ساز پروتئینی به نام تروپولاستین استفاده کردند که به طور طبیعی در بدن ما وجود دارد و می‌تواند الاستین تولید کند، پروتئینی که به بافت‌های خاصی خاصیت کشسانی و ارتجاعی می بخشد.

در مطالعه، دانشمندان تروپولاستین خالص شده را مستقیماً به دیواره قلب موش‌ها تزریق کردند. این کار چهار روز پس از اینکه جوندگان حمله قلبی را تجربه کرده بودند، صورت گرفت. این کار از طریق یک تکنیک جدید انجام شد که در آن یک سوزن دقیقاً توسط اولتراسوند هدایت می‌شود که نسبت به تکنیک‌های معمولی بسیار کمتر تهاجمی است.

۲۸ روز پس از تزریق، اسکارهای روی قلب موش‌ها کوچک‌تر، نرم‌تر و کشسان‌تر شده‌اند، تا جایی که بافت «عملکرد عضلانی مشابه قبل از حمله قلبی» را نشان می‌دهد. علاوه بر این، در آزمایش‌های داخل رف آزمایشگاهی، درمان با تروپولاستین باعث می‌شود که فیبروبلاست‌های قلب انسان – که سلول‌هایی هستند که ساختار قلب را حفظ می‌کنند – الاستین تولید کنند.

ما امیدواریم که این روش در بالین بیماران هم قابل استفاده شود و بتوان آن را برای درمان و بهبود زندگی میلیون‌ها بیمار نارسایی قلبی در سراسر جهان استفاده کرد.

این مقاله اخیراً در مجله Circulation Research منتشر شده .

منبع: دانشگاه سیدنی


  این نوشته‌ها را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]