چین شروع به حفر یک چاه تحقیقاتی به عمق ۱۱ هزار متر کرده است

شیوه‌های زیادی وجود دارد که دانشمندان به کمک آنها می‌توانند بفهمند که در زیر سطح زمین چه می‌گذرد، مانند اندازه‌گیری امواج لرزه‌ای که در زیر زمین حرکت می‌کنند، اما شاید هیچ چیز به اندازه حفر یک چاه بسیار عمیق سودمند و در عین حال دشوار نباشد.

به گزارش خبرگزاری دولتی شینهوا چین، کار برای حفر چاه ۱۱۱۰۰ متری، در صحرای تاکلاماکان در شمال غربی چین شروع شده. این ژرفا، معادل بیش از ۳۳ برج ایفل است که روی هم چیده شده باشند.

البته این عمیق‌ترین چاه حفر شده توسط انسان‌ها نیست. قبل از این چاه ۱۲۲۶۲ متری کولا در روسیه (که اکنون متروکه است) یا چاه نفت ۱۲۲۹۰ متری BD-۰۴A در میدان نفتی الشاهین در قطر حفاری شده باشند. اما عمق چاه چینی‌ها هم بسیار نزدیک به آنهاست.

دانشمندان چینی‌ امیدوارند که این حفره درک ما از زمین‌شناسی اعماق زمین را به میزان قابل توجهی بهبود بخشد و جستجوی موثر برای ذخایر نفت و گاز نیز با ادامه حفاری به اعماق کمتر انجام خواهد شد.

چین اطلاعات بیشتری درباره جزئیات حفر این چاه یا انواع آزمایش‌ها و تجزیه و تحلیل‌هایی که پس از اتمام آن انجام می‌شود فاش نکرده، اما این کار کلا به تأیید آنچه در  پوسته زمین می‌دانیم کمک خواهد کرد. پوسته قاره‌ای به طور متوسط ​​تا اعماق حدود ۳۰ کیلومتر (بیش از ۱۸ مایل) پایین می‌رود، بنابراین این سوراخ به گوشته زمین برخورد نمی‌کند.

این کار دشواری‌های فنی زیادی دارد. این چاه بیش از یک سال طول می‌کشد تا تکمیل شود و حدود ۲۰۰۰ تن تجهیزات و ابزار – از جمله مته‌ها و لوله‌های مته – برای این کار لازم خواهد بود.

برای درک این که حفاری در این اعماق چقدر می‌تواند دشوار باشد، چاه فوق عمیق کولا را در نظر آورید. کار بر روی آن پروژه در می ۱۹۷۰ آغاز شد و تا سال ۱۹۹۴ ادامه یافت و در مجموع پنج چاه به دلیل خرابی حفر شد.

دانشمندان آب و هیدروژن را در مقادیر و اعماقی یافتند که انتظارش را نداشتند. کشف جالب دیگر وجود فسیل‌های پلانکتون میکروسکوپی در حدود ۶۰۰۰ متری زیر سطح بود.

دانشمندی به نام Sun Jinsheng از آکادمی مهندسی چین به شین هوا گفته: «مشکل ساخت و ساز پروژه حفاری را می‌توان با عبور یک کامیون بزرگ که روی دو کابل فولادی نازک می‌راند مقایسه کرد.»

تجهیزاتی که برای ایجاد چاه مورد استفاده قرار می‌گیرند باید تا دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد و فشار اتمسفر حدود ۱۳۰۰  مقاومت کنند.

پس از تکمیل، در حدود ۴۵۰ روز، چاه جدید در چین از ۱۰ لایه قاره‌ای عبور می‌کند. این لایه‌های سنگ رسوبی که در تمام قاره‌ها امتداد دارند و در دوره کرتاسه یا دیرتر شکل گرفته ، یعنی ۱۴۵ میلیون سال پیش.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]