حل اختلاف ۱۵۰ ساله بین داروین و والاس توسط یادگیری ماشینی
در اوایل قرن نوزدهم، یک اختلاف بین بنیانگذاران نظریه تکامل، جامعه علمی را به دو دسته تقسیم کرد. چارلز داروین معتقد بود که انتخاب جنسی عامل تغییر رنگ و الگوهای پروانههای نر است، در حالی که رقیب معاصر او، آلفرد راسل والاس، این نظر را رد کرد و پیشبینی کرد که انتخاب طبیعی نقش مهمتری دارد.
داروین اصرار داشت که انتخاب جنسی بخشی از انتخاب طبیعی نیست و فقط به تفاوتهای موفقیت در جفتگیری مربوط میشود و انتخاب طبیعی مجموعهای گستردهتر از عواملی را شامل میشود که به تناسب کلی یک فرد کمک میکنند.
در سال ۲۰۲۴، پس از حدود ۱۵۰ سال از آغاز این رقابت داغ بین این دو دانشمند برجسته بریتانیایی، محققان با استفاده از یادگیری ماشینی این اختلاف را حل کردند. دانشمندان دانشگاه اسکس، با همکاری موزه تاریخ طبیعی و موسسه تحقیقات هوش مصنوعی کراس لبز، از هوش مصنوعی برای تحلیل «تنوع جنسی و بین گونهای» در ۱۶,۷۳۴ تصویر قسمت پشت و جلوی پروانههای موسوم به birdwing استفاده کردند. این نوع پروانهها به دلیل ظاهر روشن و چشمنواز و تفاوتهای واضح بین نرها و مادههای همنوع خود انتخاب شدند.
در این تحقیق، یادگیری ماشینی توانست تغییرات تکاملی جزئی در پروانههای ماده را که قبلاً دیده نشده بود، شناسایی کند که نشان داد که هم انتخاب جنسی و هم انتخاب طبیعی نقشهای مهمی در تغییرات ظاهری پروانهها دارند. دادهها نشان میدهند که انتخاب بر مبنای موفقیت در جفتگیری تغییرات ظاهری در نرها را به وجود میآورد، در حالی که تغییرات در مادهها نشاندهنده تاثیر انتخاب طبیعی است.
این مطالعه به ما بینشهای جدیدی در مورد فرآیندهای تکاملی که تنوع زیستی را ایجاد میکنند، میدهد.
چارلز داروین و آلفرد راسل والاس هر دو در یک زمان به نظریات مشابهی در مورد تکامل رسیده بودند، اما نام داروین بیشتر شناخته شد. این دو دانشمند رابطهای رقابتی اما محترمانه داشتند و داروین در نامهای به والاس نوشت که از جمله چیزهای رضایتبخش در زندگیاش این بود که «هرگز نسبت به یکدیگر حسادتی احساس نکردهاند، هرچند به نوعی رقیب هم بودهاند.»
در نهایت، یک قرن پس از مرگ والاس، یادگیری ماشینی، حق را به هر دو داد.