بیل مُگریج: طراح نخستین لپ‌تاپ دنیا

بیل مُگریج، یک طراح صنعتی که عمده شهرتش به خاطر طراحی نخستین کامپیوتر پرتابل با سبک لپ‌تاپ‌های امروزی بود، سال ۲۰۱۲ در 69 سالگی درگذشت. علت مرگ او بیماری سرطان بود.

بیل مُگریج

او در سال 1979، کامپیوتری موسوم به Grid Compass را طراحی کرده بود، کامپیوتری که نمایشگرش روی کیبورد و کیس اصلی به صورت لولایی باز و بسته می‌شد، قیمت‌ این کامپیوتر 8150 دلار بود و به عنوان اولین لپ‌تاپ دنیا شناخته می‌شود و در سال 1982 وارد بازارها شد.

نخستین لپ تاپ,لپ تاپ

این کامپیوتر توسط نظامیان آمریکا مورد استفاده قرار می‌گرفت و در آن زمان آنقدر موفقیت  کسب کرده بود که در جریان مأموریت فضایی شاتل دیسکاوری به فضا برده شود.

نخستین لپ تاپ,لپ تاپ

بله! درست است، حتما می‌دانید که در آن زمان کامپیوترهای پرتابل دیگری هم ساخته شده بودند، اما این شرکت Grid Systems بود که با طراحی بیل مگریج موفق شده بود پتنت طراحی خاصی را که در آن نمایشگر می‌تواند روی بدنه اصلی خم و راست شود، از آن خود کند. (ظاهرا در آن زمان شرکت‌ها آنقدر روی پتنت‌هایشان حساس نبودند!)

نخستین لپ تاپ,لپ تاپ

با گذشت سال‌ها هنوز هم طراحی کل لپ‌تاپ‌ها به همین صورت است و با وجود محبوبیت فوق‌العاده تبلت‌ها، هنوز هم خیلی‌ها دوست دارند داک کیبوردی برای تبلت خود تهیه کنند تا از آن مثل یک لپ‌تاپ استفاده کنند! تبلت‌های هیبریدی یا سرفیس مایکروسافت تا حدی می‌خواهند این ساختار سنتی محبوب را عوض کنند، اما هنوز هم ساختار کلی همان است که بیل مگریج طراحی کرده بود.

ممکن است حالا که به Grid Compass نگاه می‌کنیم، این طراحی به نظرمان خیلی ساده و ابتدایی بیاید، اما شما باید شرایط زمانی را در نظر بگیرید که پرتابل‌ترین کامپیوترها 9 کیلوگرم وزن داشتند و بیشتر شبیه یک چرخ خیاطی بودند!

Grid Compass بدنه‌ای از آلیاژ منیزیوم داشت، یک پردازشگر اینتل 8086 و یک نمایشگر با وضوح 320 در 240 داشت! مودم این لپ تاپ هم 1200 بیت در ثانیه سرعت داشت! رنگ مشکلی و زوایای تیز و این طراحی در آن زمان انقلابی تصور می‌شدند و رشک همه را برمی‌انگیختند.

نخستین لپ تاپ,لپ تاپ

قیمت بالای این لپ تاپ باعث شده بود که نتواند به صورت عمومی وارد بازار شود و فقط ارتش و ناسا خریدار آن بودند.

منابع: + و + و + و +

7 دیدگاه

  1. فکرش رو بکنید اگر می خواست مثل اپل سر پتنتش بچه بازی دربیاره الان لپ تاپها حتما به جای کتابی بودن کشویی، کرکره ای و … بودند. بگذریم از اینکه کتابی بودن لپ تاپها چقدر در سهولت استفاده و زیبایی اونها اهمیت داره و گرد بودن گوشه های یک موبایل مستطیلی چقدر.

  2. ظاهرا در آن زمان شرکت‌ها آنقدر روی پتنت‌هایشان حساس نبودند!

    میدونید دلیلش چیه آقای دکتر؟ آخه اون موقع شرکت های کپی بردار و بی شخصیتی مانند سامسونگ وجود خارجی نداشتند.

    1. دوست عزیز
      جوابی براتون دارم نقل به مضمون از بیل گیتس که در جواب جابز داده بود و چقدر عالی بود
      اون گفت
      واقعیت این بود که ما همسایه‌ای داشتیم که قرار شد یک شب برای دزدی به خانه‌اش برویم ولی تو زودتر رفتی
      منظور زیراکس بود
      در مورد اپل، خدا پدر و مادر شرکت براون رو رحمت کنه
      چقدر بده آدم با یه سری فن بوی ایرانی اپل برخورد میکنه

    2. درخواست پول برای ساختن هر چیز مستعطیلی که گوشه هاش گرده یک کم زوره که اپل با خریدن مسئولین امریکایی تونست انجامش بده

  3. جالبه که در این روز، واردات لپ تاپ به ایران متوقف شده… فکرشو بکنید. البته بنده خدا ها هم با این وضع دلار کار دیگه ای نمیتونن بکنن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]