روند های طراحی وب در سال ۲۰۱۵

سید دانیال نوآیین: نزدیک به پایان سال ۲۰۱۴ میلادی هستیم و حالا زمانی است که میتوان با توجه به اتفاقات و روندهای سال کهنه، درباره روندهای طراحی وب در سال ۲۰۱۵ پیشبینیهایی انجام دهیم.
البته پیشبینی ها همیشه درست از آب در نمیآیند ، ولی توجه به آنها میتواند به بهبود وضعیت کمک کند.
۱ – طراحی واکنشگرا
شاید هنوز دلایلی برای استفاده نکردن از این سبک طراحی وجود داشته باشد و برخی از وبسایتها تمایلی به اجرای آن ندارند، ولی بدون شک ۲۰۱۵ سال طراحی واکنشگراست. جایی که آمارها استفاده روز افزون کاربران از دستگاه های قابل حمل را نشان میدهند، داشتن وبسایتی که روی آنها به درستی نمایش داده شود یک التزام است.
در طول چند سال گذشته طراحی واکنشگرا خود را به عنوان یک استاندارد در طراحی صفحات وب به کاربران و طراحان اثبات کرده است.
۲ – تاکید بر بزرگتر کردن تایپوگرافیها
از وقتی که استفاده از سایر فونتها ، به غیر از فونتهای پیش فرض ، در طراحی وب مرسوم شد ، رشد چشمگیری در زیبایی وب سایتها را شاهد بودیم. همین روند باعث شد که سایتهایی که از تایپوگرافی به عنوان تکیهگاه طراحی خود استفاده میکنند به اندازههای مختلفی از فونتها، از بسیار کوچک تا بسیار بزرگ ، نیاز داشته باشند. بسیاری از فونت ها به این سمت رفتند و سرویسهای رایگانی مثل گوگل فونت نیز این موضوع را مد نظر قرار دادند.
البته این نیاز به دامنه گسترده از اندازه فونتها کمی تأثیر گرفته از طراحی واکنشگرا بوده است.
حالا که این دامنه در ۲۰۱۴ ایجاد و بهبود یافت ، آماده است که در طراحی های ۲۰۱۵ با قدرت استفاده شود.
۳ – تصاویر و ویدئو های پسزمینه ، بزرگ و زیبا
شاید دوران استفاده از پس زمینههای تک رنگ جامد و یا گرادیانها به سر نرسیده باشد، اما مسلما دوران خودنمایی تصاویر و ویدئوها در پس زمینه تکههایی از طراحی وب است. به خصوص زمانی که استفاده از آن به صورت پارالاکس زیبایی چشم گیری را به وب سایت میدهد.
این روند در ۲۰۱۴ در حال بلوغ بود. اما در ۲۰۱۵ بحث روی کیفیت و زیبایی این نوع پس زمینهها است. مخصوصا زمانی که سرعت بارگذاری و حجم صفحه از فاکتور های مهم امتیازدهی موتور های جست و جو است.
۴ – پیمایش مهمتر از کلیک ماوس
استفاده از دستگاههای قابل حمل مثل تلفن همراه هوشمند رشد زیادی را به خود دیده است. به همین خاطر ایجاد یک تجربه عالی برای کاربرانی که از این بستر از وبسایت بازدید می کنند دارای اولویت بالایی می باشد. به همین خاطر در سال ۲۰۱۵ تمرکز طراحان بیشتر بر روی پیمایش راحتتر صفحه توسط کاربران دستگاههای قابل حمل است تا کاربرانی که از روی رایانه صفحات وب را مرور میکنند.
۵ – طراحی تخت
از یکی دو سال پیش که این سبک طراحی فراگیر شد، تا به امروز در حال رشد و تکامل است. به همین خاطر پیش بینی میشود که در سال آینده نیز یکی از سبکهای اصلی برای طراحی صفحات وب خواهد بود که توسط طراحان به کار گرفته خواهد شد.
۶ – تجربه کاربری خاص
ایدهی استفاده از کوکیها برای نمایش محتوایی که کاربر آنها را دیده و بازنمایش آنها به وی، کمی قدیمی شده است. اما روندی که این ایده در سیر تکامل خود طی میکند این است که طراح و توسعهدهنده با استفاده از کوکیها محتوایی مرتبط با آن چه کاربر بازدید کرده و مورد پسند وی است را در سایت نمایش دهد.
به کارگیری عالی از چنین ایدهای را می توان در یوتیوب مشاهده کرد، جایی که با بازدید از یک ویدئو، محتوایی مرتبط با آن را نمایش داده میشود.
متریال دیزاین با طراحی تخت فرق داره!
بله فرق داره و اشتباها تصاویر متریال دیزاین بجای طراحی فلت قرار گرفته
تصویر مربوط به مبحث طراحی تخت اشتباه انتخاب شده بود ، تصویر صحیح جایگزین شد.
ممنون ازاطلاع رسانی شما.
مطلب خوبی بود. در مطلب اصلی چند مورد دیگه هم بود که شما احتمالا کم اهمیت تر دیدینشون، ولی به نظر من دو تا از جذاب ترین هاش که در وب فارسی هم جاش خالیه Microinteractions و Interactive Storytelling هست.
ممنون به خاطر مطلب مناسبی که ارسال کردید اما متاسفانه دغدغه ای که هست اینه که با سایز سایت زیاد بازی نکنیم چون سرعت اینترنت پایینه و همین باعث می شه دیر سایت لود بشه و دیر لود شدن باعث از دست رفتن کاربران سایت می شه.
کندی سرعت اینترنت خیلی مساله سازه و ما متاسفانه محدودیت زیادی در استفاده از طراحی و استفاده از فونت و عکس داریم فونت ها چند صد کیلوبایت فضا می گیرند حتی استفاده از CDN هم این مشکل رو مترفع نمی کنه و عکس و سی اس اس و جاواسکرپیت هم خود جای بحث داره.
کاش چاره ای برای این کار پیدا می شد تا هم بشه به یوزر سرویس خیلی خوبی داد هم باعث دلسردیش (ب خاطر کندی سایت) نشیم
شاد باشید
علت این امر، اسکریپتها و استایلهای زاید بیش از اندازهای است که توسط دولوپرها استفاده میشود. البته دولوپر هم حق دارد چون با توجه به هزینهی پایینی که برای کارشان میپردازند، آنها هم مجبور هستند از پلاگینهای آماده و … استفاده کنند که کار مدنظر مشتری سریعتر تمام شود که از نظر زمانی و به تبع آن هزینه، مشتری راضیتر باشد.
چندی پیش سایتی را برای سبکسازی! پیش بنده آوردند. حجم یک صفحه و متعلقاتش تقریبا ۶ مگابایت بود! با صرف ساعتها کار تخصصی روی کدها حجمش رو رسوندم به ۶۰۰ کیلوبایت که باز هم زیاده البته.
مقاله خوبی بود.
هرچند به نظرم این آینده نگری که الگانت انجام داده مربوط به سال ۲۰۱۴ میشد نه ۲۰۱۵ چون خیلی وقته که طراحی واکنش گرا ، طراحی فلت و بقیه موارد همه گیر شدن.
به نظر من استفاده از طراحی واکنشگرا مناسب نیست ، ایجاد اپلیکیشن مجزا تجربه کاربری بهتری رو برای کاربرهای موبایل فراهم میکنه
سلام. ممنون از مطلب بسیار خوبتون ولی این مواردی که گفتید بیشتر مربوط به سایت های انگلیسی زبان و خارجی هست. بدلیل اینکه اولا هنوز توی ایران و در بسیاری از ادارات هنوز از ویندوز xp و ie6 استفاده میشه دوما توی فرهنگ و زبان فارسی این جور طراحی ها خوب نمیشه خصوصا استفاده از تایپوگرافی ها.