شاید گوگل مجبور به پرداخت جریمه ۲.۷ میلیارد پوندی به کاربران آیفون شود

گوگل از سوی نزدیک به ۵ میلیون کاربر آیفون متهم به سوءاستفاده از تاریخچه مرورگر وب و اطلاعات شخصی است. شکایتی که ممکن است نزدیک به ۳ میلیارد یوند برای این غول بزرگ اینترنت هزینه‌ساز شود.

اخیرا کمپین جدیدی به نام «Google You Owe Us» در کشور انگلیس بر علیه گوگل به راه افتاده است و تاکنون بیش از ۵.۴ میلیون کاربر آیفون بدان پیوسته‌اند.

این کمپین می‌خواهد یک شکایت رسمی بر علیه گوگل تسلیم دادگاه کند. این کاربران آیفون اعتقاد دارند گوگل اطلاعات شخصی آن‌ها را بدون اجازه‌شان به فروش رسانده است.

در این شکایت آمده گوگل طی سال‌های ژوئن ۲۰۱۱ تا فوریه ۲۰۱۲ از طریق تنظیمات پیش‌فروش روی گوشی‌های آیفون اپل؛ اطلاعات شخصی کاربران روی مرورگر سافاری را برای مقاصد اقتصادی استفاده کرده است. الگوریتم‌های گوگل می‌توانستند اطلاعات ذخیره شده روی تاریخچه مرورگر سافاری را جمع‌آوری کند، بدون اینکه کاربران گوشی‌های آیفون مطلع باشند یا ازشان اجازه گرفته شده باشد.

داستان سافاری و الگوریتم‌های مخفی

این نقض امنیتی به نام «Safari Workaround» شناخته می‌شود و در انگلیس بخش ۴ قانون Data Protection مصوب سال ۱۹۹۸ را نقض کرده است. در بخش ۱۳ این قانون عنوان شده که کاربران می‌توانند بر علیه شرکت نقض‌کننده حریم خصوصی خود شکایت و اعاده جریمه کنند.

ظاهرا هر کاربر آیفون می‌تواند جریمه‌ای ۵۰۰ یورویی از گوگل دریافت کند. اگر تصور کنیم که نزدیک به ۵.۴ میلیون کاربر از گوگل شکایت کنند و در دادگاه موفق شوند؛ گوگل باید جریمه‌ای ۲.۷ میلیارد یورویی پرداخت کند که می‌تواند بزرگ‌ترین پرونده حقوقی و جریمه گوگل در انگلیس محسوب شود.

مدیران کمپین «Google You Owe Us» با قدرت تمام اعتقاد دارند که گوگل خلاف قانون عمل کرده است و باید مجازات شود. آن‌ها می‌گویند گوگل باید جوابگوی میلیون‌ها کاربر باشد.

آن‌ها می‌خواهند از این طریق پیامی برای گوگل و دیگر شرکت‌های بزرگ فناوری دره سیلیکون‌ولی بفرستند که کاربران با شرکت‌هایی که حریم خصوصی‌شان را نقض کنند و از اطلاعات شخصی‌شان بدون اجازه استفاده کنند؛ مبارزه خواهند کرد.

گفتنی است مدیران این کمیپن از وکلا و متخصصین حقوقی تشکیل شده که در موضوعات پرونده‌های نقض حقوق معنوی کاربران تجربه و تبحر دارند و تا کنون چندین پرونده مشابه را به پیروزی رساندند.

هنوز گوگل درباره این موضوع اظهارنظر نکرده است. مطمئنا گوگل هم شرکتی دست و پا بسته نیست و از مشاوران حقوقی و وکلای طراز اولی برخوردار است که می‌دانند در این دادگاه‌ها چه مدارکی تحویل بدهند و چگونه از گوگل دفاع کنند.

آن‌چه که در این میان اهمیت دارد؛ اعتماد مردم به شرکت‌هایی مانند گوگل و عدم سوءاستفاده از این اعتماد است. گوگل نقشی بزرگ و پررنگ در زندگی مردم دارد و اگر یک اعتماد دوجانبه وجود نداشته باشد؛ اینترنت به یک فضای بسیار ترسناک و غیرقابل‌تحملی تبدیل می‌شود.

منبع


  این نوشته‌ها را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]