گوگل علی‌رغم انکار مدیرانش، برای راه‌اندازی موتور جست‌وجوی سانسور شده در چین آماده می‌شود

گوگل قصد دارد یک نسخه سانسور شده از اپلیکیشن Search خود را برای کشور چین راه‌اندازی کند. این اتفاق در ۶ تا ۹ ماه آینده رخ می‌دهد.

این خبر از یکی از جلسات محرمانه گوگل برای آماده‌سازی این پروژه به بیرون درز کرده است و به دست رسانه‌ها می‌رسد.

رایان گالاگر، ژورنالیست معروف اینترنت و نشریه Intercept این خبر را از جلسه بن گومز، مدیر موتور جست‌وجوی گوگل گزارش کرده است. گوگل مدت‌ها است پروژه‌ای به نام «Dragonfly» را پیش می‌برد که هدف نهایی‌اش همین آماده‌سازی یک موتور جست‌وجوی سانسور شده برای مردم و کاربران اینترنتی چین است.

گومز در جلسه خود با تمام کارمندان پروژه «Dragonfly»، به آن‌ها آماده‌باش می‌دهد که برای لانچ این پروژه طی بازه زمانی شش تا نه ماه آینده به خوبی آماده باشند. او می‌گوپد دقیقا زمان لانچ مشخص نیست چون به اوضاع سیاسی کشورها وابسته است. به محض اینکه شرایط مهیا شود؛ گوگل این پروژه را در چین راه‌اندازی می‌کند.

دسترسی به بازار کاربران اینترنتی چین

در ماه‌های اخیر، افراد زیادی با پروژه «Dragonfly» مخالفت کردند. از نماینده‌های سنای امریکا تا مقامات دولتی و حتی برخی مدیران شرکت‌ها به گوگل اعتراض کردند چرا با یک دولت کمونیست و سانسورچی همکاری می‌کند؟

گوگل در برهه‌های مختلفی از این پروژه دفاع کرده و آن را یک تحقیق و آزمایش خواند. گوگل در پاسخ منتقدان می‌گفت فقط در حال بررسی این ایده هستند و هیچ برنامه‌ای برای راه‌اندازی یک موتور جست‌وجوی منطبق با سیاست‌های دولت مرکزی چین ندارند.

اما شواهد امر و گزارش‌های پراکنده نشان می‌دهد گوگل این موتور جست‌وجو را آماده کرده و فقط یک گام تا راه‌اندازی آن در چین فاصله دارد.

موتور جست‌وجوی سفارشی‌ شده برای دولت چین بسیاری از اطلاعات و صفحات وب حتی اخبار مربوط به برندگان جایز صلح نوبل، اعتراض‌های دموکراسی‌خواهانه و اعتراض‌های صلح‌آمیز را هم سانسور می‌کند و کاربران اینترنتی چینی نمی‌توانند به این اخبار و اطلاعات دسترسی داشته باشند.

این موتور جست‌وجو می‌تواند اطلاعات کاملی از افراد مانند آدرس IP کامل و دقیق، مکان و غیره را در اختیار دولت چین قرار دهد تا بتوانند سریعا فرد خاصی را مکان‌یابی کرده و زیرنظر بگیرند.

به نظر می‌رسد همکاری با دولت چین و دسترسی به بازار اینترنت این کشور برای شرکتی مانند گوگل آن‌قدر اهمیت دارد و سودآور است که می‌خواهد به هر روشی در آن حضور داشته باشد.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا