ربودن دیجیتالی کودکان به چه معنی است و چه کسانی از آن سوء استفاده می‌کنند؟!

شاید روزگاری دور در تاریخ طولانی بشر، عکس و عکاسی کودک یک اختراع جدید بوده ولی امروزه با وجود اسمارت‌فون‌ها و دوربین‌های دیجیتالی دیگر یک امر بدیهی شده است.

این روزها، والدین سعی می‌کنند تصاویری زیادی از کودکان خود به‌خصوص در سنین پایین چند ماهگی تا چند سالگی گرفته و روی اینترنت و شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارند.

به همین دلیل، کودکان امروز این شانس را دارند که عکس‌های بیشتری از اولین روزها و ماه‌های زندگی خود داشته باشند.

نتایج یک مطالعه در سال ۲۰۱۶ نشان می‌دهد والدین به طور میانگین ۱۱۶ عکس از فرزندان خود در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک می‌گذارند.

Child Rescue Coalition یا کمینه نجات کودکان می‌گوید تقریبا ۹۰ درصد کودکان امروزی صاحب عکس روی اینترنت و شبکه‌های اجتماعی هستند. این موضوع در کنار تمام مزایایی که دارد؛ عامل ایجاد یک خطر و تهدید بزرگ به نام «digital kidnappers» است.

وقتی والدین لباس‌های شیک و نو بر تن کودک‌شان کرده، عکس می‌گیرند و در فضای عمومی به اشتراک می‌گذارند؛ ممکن است افراد غریبه و بیگانه هم این عکس را مشاهده کرده و از آن‌ها برای ایجاد یک دنیای مجازی و فانتزی جدید استفاده کنند.

به این پدیده «digital kidnapping» گفته می‌شود. کاربران roleplay اینستاگرام با استفاده از این تصاویر و هشتک‌هایی مانند #AdoptionRP و #KidRP و #BabyRP و #OrphanRP برای خودشان یک هویت و شخصیت جدید می‌سازند.

عکس‌های حرفه‌ای کودکان به سرقت می‌روند

آن‌ها تصاویر کودکان را منتشر کرده و خودشان را پدر و مادری خوشحال نشان می‌دهند یا برادر و خواهر خوشبخت جا می‌زنند. وانمود می‌کنند بسیار مهربان هستند و بر نگه‌داری از کودک تسلط و آگاهی کامل دارند.

گاهی اوقات از این تصاویر کودکان برای دوست‌یابی و یا فریب دیگران از طریق درخواست کمک یا مظلوم‌نمایی سوءاستفاده می‌کنند و بازدیدکننده‌های حساب کاربری خود را افزایش می‌دهند.

در بسیاری از موارد، ربایندگان دیجیتالی تلاش می‌کنند کاربران اینستاگرام را به سوی یک لینک یا تبلیغ یک حساب کاربری و محصول خاصی سوق دهند. آن‌ها تلاش می‌کنند با زیباشناسی و معصومیت عکس‌های کودکان قربانی بگیرند و برای خود فالور جمع کنند.

اینستاگرام با سرقت تصاویر دیگران برخورد می‌کند و نقض قوانین و سیاست‌های این شبکه اجتماعی است ولی هنوز فیلترها و الگوریتم‌های مسدودسازی این شبکه اجتماعی این‌قدر پیشرفت نکرده‌اند تا بتوانند تصاویر کودک سرقتی را کشف کنند.

به علاوه، برای پلیس دشوار است ربایندگان دیجیتالی را کشف و شناسایی کند. غالب اوقات این افراد سعی می‌کنند با دست‌کاری، ویرایش و فیلترهای خود اینستاگرام تصاویر کودکان را تغییراتی بدهند تا از عکس اصلی فاصله بگیرد.

اجازه بدهید در انتهای این مطلب، یک خبر خوب هم به والدین بدهیم. غالبا، ربایندگان دیجیتالی سراغ عکس‌های بسیار زیبا و حرفه‌ای می‌روند و با عکس‌های معمولی و سطح متوسط کودکان کاری ندارند.

بنابراین؛ اگر شما یک پدر یا مادری هستید که عکس‌های معمولی از کودک‌تان به اشتراک می‌گذارید؛ احتمال قربانی پدیده digital kidnapping نخواهید بود.

هرچقدر سوژه‌های جذاب‌تر و ناب‌تری برای عکاسی از کودک‌تان انتخاب کنید؛ خطر بیشتری در کمین شما است.

بهتر است با تغیر تنظیمات حریم خصوصی خود در اینستاگرام، فقط افراد خصوصی و مطمئن را اجازه بدهید تصاویر کودک‌تان را مشاهده کنند یا اینکه عکس‌های فتوشاپی و بسیار خاص کودک را به طور دایرکت و خصوصی برای دیگران بفرستید.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا