چگونه از دست بازاریاب‌های تلفنی خلاص شویم

احتمالا تجربه تماس چندین باره یک بازاریاب تلفنی را دارید و سعی کردید دیگر به تماس‌های او جواب ندهید. غالب مردم، شماره تلفن بازاریاب را به خاطر می‌سپارند تا دیگر جواب ندهند یا اینکه آن را در گوشی تلفن خود بلوکه می‌کنند یا به عنوان اسپم معرفی خواهند کرد.

اما جواب ندادن به تماس‌های مکرر یک بازاریاب تلفنی، راه‌حل خوبی برای خلاص شدن از دست آن‌ها نیست؛ چون در بسیاری از شرکت‌ها، سیستم آن‌ها طوری برنامه‌ریزی شده است که اگر شما جواب یک تلفن را ندهید؛ برنامه‌ریزی می‌شود تا دوباره ۱۲ ساعت، ۲۴ ساعت یا ۴۸ ساعت بعد تماس دیگری گرفته شود.

در واقع، به توصیه یک بازاریاب تلفنی حرفه‌ای، بهتر است شما جواب تماس بازاریاب‌ها را بدهید ولی این بار سعی می‌کنند در هر تماس، شما را متقاعد به خرید محصول‌شان کنند.

این بازاریاب تلفنی می‌گوید ما تا سه بار با شما تماس می‌گیریم و تا در هر سه تماس از شما جواب منفی نگیریم؛ به این تماس‌ها ادامه می‌دهیم. معمولا، افراد بعد از دو تماس، برای بار سوم حاضر می‌شوند کمی پول خرج کنند. اگر در تماس سوم هم هیچ چیزی نخرید؛ تمام گفته‌های شما در سیستم ثبت شده و تلاش می‌شود باز هم برای تماس بعدی برنامه‌ریزی شود. بازاریاب‌ها به این تماس‌ها، «بازگشت تماس» می‌گویند و موظف هستند که این تماس‌ها را پیگیری کنند.

به این ترتیب، چرخه تماس‌ها ادامه پیدا خواهد کرد و این‌طور به نظر می‌رسد که شما هرگز از شر بازاریاب‌ها رها نمی‌شوید. اما این بازاریاب تلفنی می‌خواهد به ما آموزش دهد چگونه باید از دست آن‌ها خلاص شویم و ترفندهای مفیدی برای کنار گذاشتن چیزهای ناخوش‌آیند بیاموزیم.

بالافاصله تلفن را قطع نکنید

اگر شما این کار را انجام دهید؛ بازاریاب وضعیت شما را «بدون پاسخ» علامت‌گذاری می‌کند؛ یعنی وضعیتی که گویی هرگز از ابتدا پاسخ ندادید. پس، دوباره با شما تماس گرفته می‌شود تا موفق به صحبت شوند. اگر بدون توضیح، تماسی را قطع کنید؛ به احتمال زیاد دوباره با شما تماس می‌گیرند و بی‌خیال نخواهند شد. بازاریاب دوباره با شما تماس می‌گیرد و ادعا می‌کند که تلفن قطع شده است.

به هیچ‌وجه مشغول صحبت نشوید

وقتی با بازاریاب درگیر می‌شوید و سوال می‌پرسید؛ یعنی هنوز برای خرید قانع نشده‌اید و بازاریاب باید تلاش و تماس بیشتری داشته باشد. بنابراین، سعی کنید در طول مکالمه هرگز سوال نپرسید و شروع به صحبت‌های طولانی و مکالمه‌ای نکنید. سعی نکنید توضیح دهید که چرا به محصول علاقه‌مند نیستید. سعی نکنید از خود مهربانی، شفقت و دلسوزی یا هر ویژگی انسانی دیگر نشان دهید.

خونسرد بمانید؛ عصبانیت به شما کمکی نمی‌کند

به یاد داشته باشید که شماره تلفن شما به صورت تصادفی و با کامپیوتر انتخاب شده است و انتخاب شخص بازاریاب نبوده است. اگر به خاطر اینکه قبلا با شما تماس گرفته‌اند؛ سر بازاریاب فریاد بزنید؛ احتمالا دوباره در فهرست تماس‌های بعدی قرار خواهید گرفت یا به بازاریاب دیگری ارجاع داده می‌شوید تا بیشتر شکنجه شوید. اگر فکر می‌کنید یک بازاریاب بی‌ادب است؛ بهتر است با مدیر او صحبت کنید. در هر اتاق تماس کسب‌وکاری، یک سرپرست تماس وجود دارد. اگر بازاریاب به شما گفت که هیچ مدیر و سرپرستی ندارد؛ احتمالا می‌خواهد ذهن شما را منحرف کند تا پول خرج کنید.

کلمات جادویی بگویید

کارآمدترین راه برای اینکه یک بازاریاب را وادار به قطع تماس کنید؛ گفتن جمله «لطفا من را در لیست عدم تماس‌ها قرار دهید» خواهد بود. اگر دلیل آن را پرسیدند؛ مودب باشید و محکم روی خواسته خود اصرار کنید که شما را در فهرست عدم تماسی‌ها قرار دهند.

شماره تلفن را گزارش کنید

شماره تماس شرکت بازاریاب را در سامانه کشور خود که مربوط به جلوگیری از تماس‌های بیش از یک بار با هر فرد است؛ ثبت کنید تا بیشتر مزاحم شما نشوند. همین‌طور، ترفندهای بالا را به کار بگیرید تا بازاریاب‌ها کمتر مزاحم شما شوند و بتوانید از تلفن‌های مزاحم با نیت‌های غیر انسانی جلوگیری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا