آیا چت‌جی‌پی‌تی (ChatGPT) به بهبود یادگیری دانش‌آموزان کمک می‌کند؟ یک مطالعه هشدار می‌دهد

نتایج تحقیق اخیر در ترکیه نشان می‌دهد که استفاده از چت‌جی‌پی‌تی (ChatGPT) به عنوان یک دستیار در یادگیری ریاضی ممکن است به جای بهبود، به عملکرد دانش‌آموزان در امتحانات آسیب برساند. پژوهشی توسط دانشگاه پِنسیلوانیا (University of Pennsylvania) نشان داد که دانش‌آموزانی که هنگام حل تمرینات ریاضی از چت‌جی‌پی‌تی استفاده کرده‌اند، در آزمون نهایی امتیاز کمتری گرفتند. این در حالی بود که این دانش‌آموزان توانسته بودند ۴۸٪ از تمرینات را به درستی حل کنند، اما نمره آزمون آن‌ها ۱۷٪ کمتر از دانش‌آموزانی بود که بدون استفاده از چت‌جی‌پی‌تی تمرین کرده بودند.

یک گروه دیگر از دانش‌آموزان به نسخه‌ای خاص از چت‌جی‌پی‌تی دسترسی داشتند که به عنوان مربی عمل می‌کرد و تنها راهنمایی‌های مختصری ارائه می‌داد بدون این‌که جواب را به طور کامل بیان کند. این گروه در انجام تمرینات عملکرد فوق‌العاده‌ای داشتند و تعداد پاسخ‌های صحیحشان ۱۲۷٪ بیشتر از دیگران بود، اما در آزمون نهایی امتیاز بهتری کسب نکردند. دانش‌آموزانی که بدون استفاده از فناوری به تمرین‌ها پاسخ دادند نیز در آزمون نمرات مشابهی داشتند.

پژوهشگران معتقدند که مشکل اصلی به این دلیل است که دانش‌آموزان از چت‌جی‌پی‌تی به عنوان تکیه‌گاه استفاده می‌کنند و اغلب به جای تلاش برای حل تمرین‌ها، مستقیماً از چت‌بات خواسته‌اند تا جواب را بدهد. این رویکرد مانع از توسعه مهارت‌های لازم برای حل مستقل مسائل می‌شود. اشتباهات چت‌جی‌پی‌تی نیز می‌تواند نقش داشته باشد؛ در حدود ۴۲٪ از مراحل حل مسائل توسط چت‌جی‌پی‌تی به اشتباه بوده است و حتی در محاسبات ساده ۸٪ اشتباه دیده شد. در نسخه مربی‌محور چت‌جی‌پی‌تی، پاسخ‌های درست به چت‌بات داده شده بود که این خطاها را کاهش داد.

همچنین، پژوهشگران مشاهده کردند که دانش‌آموزان با استفاده از چت‌جی‌پی‌تی بیش از حد اعتماد به نفس پیدا می‌کنند. با وجود عملکرد ضعیف‌تر در آزمون، آن‌ها تصور می‌کردند نقضی در یادگیری ندارند و حتی گروهی که از نسخه مربی‌محور چت‌جی‌پی‌تی استفاده کرده بودند احساس می‌کردند عملکرد بهتری داشته‌اند.

مشکل در یادگیری با چت‌جی‌پی‌تی به نوعی مشابه استفاده بیش از حد از سیستم اتوپایلوت است. در صنعت هوانوردی، اداره هوانوردی فدرال (FAA) توصیه کرده است که خلبانان کمتر به اتوپایلوت وابسته شوند تا از توانایی پرواز دستی در شرایط ضروری مطمئن شوند. چت‌جی‌پی‌تی نیز همانند این فناوری‌ها می‌تواند به ایجاد وابستگی منجر شود و دانش‌آموزان به جای یادگیری واقعی، تنها جواب‌ها را دریافت می‌کنند.

این پژوهش اولین مورد نیست که نشان می‌دهد فناوری ممکن است یادگیری را تحت‌تأثیر قرار دهد. همانطور که ماشین‌حساب‌ها نیاز به محاسبات دستی را کاهش داده‌اند، چت‌جی‌پی‌تی نیز می‌تواند به کاهش نیاز دانش‌آموزان به تمرین حل مسئله منجر شود. این تحقیق هشدار می‌دهد که استفاده از این ابزارها به تنهایی برای یادگیری مؤثر نیست و می‌تواند درک مفاهیم را تضعیف کند.

منبع
aol

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]