قرص‌های ضد بارداری و فشار خون- داروی مناسب کنترل فشار خون در خانم‌های باردار

اختلالات ناشی از هیپرتانسیون در زنان

قرص‌های ضد بارداری خوراکی باعث کمی افزایش BP در اکثر زنان می‌شوند اما بندرت این افزایش آنقدر زیاد است که باعث قرارگرفتن بیمار در طیف هیپرتانسیون شود. در صورتی که هیپرتانسیون ایجاد شود، باید مصرف قرص‌های ضدبارداری متوقف شده و به جای آن از روش دیگری برای جلوگیری از بارداری استفاده شود.

به نظر می‌رسد که درمان جایگزینی استروژن خوراکی باعث کمی افزایش در BP می‌شود. برعکس، به نظر می‌رسد که استروژن ترانس درمال (که متابولیسم کبدی عبور اول را میان‌بر می‌زند) باعث کاهش BP می‌شود که مقدار این کاهش کم ولی پایدار می‌باشد.

هیپرتانسیون که شایع‌ترین عارضه غیرمامایی حاملگی می‌باشد، در ۱۰ درصد تمام حاملگی‌ها روی می‌دهد. از این تعداد یک سوم موارد ناشی از هیپرتانسیون مزمن و دو سوم ناشی از پره‌اکلامپسی می‌باشند.

تعریف پره‌اکلامپسی عبارت است از فشار خون 140 روی 90 mmHg یا بیشتر بعد از هفته ۲۰ بارداری همراه با پروتئینوری بیش از 300 میلی‌گرم و وجود ادم پاتولوژیک، که گاهی اوقات همراه با تشنج (اکلامپسی) و سندرم چند سیستمی HELLP شامل همولیز [H]، افزایش آنزیم‌های کبدی [E]، و کاهش تعداد پلاکتها [LP] می‌باشد)

اگر چه علت آن همچنان به صورت معمایی باقی مانده، پره‌اکلامپسی شایع‌ترین علت مرگ و میر مادر و نوزاد می‌باشد. آلفا متیل دوپا داروی انتخابی هیپرتانسیون مزمن در دوران بارداری و هیدرالازین (به علاوه استراحت در بستر) درمان انتخابی پره‌اکلامپسی می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]