مواد شوینده را به خورد کودکان ندهیم!

فرزندآوری با قویترین اصل وجودی آدمیزاد و حتی حیوانات همخوانی دارد. زیرا به بهترین شکل به غریزه بقا پاسخ میدهد. شاید برای همین است که با وجود همه دردسرهایی که کودکان به همراه میآورند، ارتباط با آنها منشا نشاط و شادکامی است.
به همین دلیل است که هرچه از حس خوب بازی با کودکان، غذا دادن به آنها، خنداندنشان و دیگر حسهای اینچنینی بگوییم کم است. درست در نقطه مقابل هم، تمام این حس و حال خوب ناشی از ارتباط با کودکان با یک ناخوشی آنها به کام ما را تلخ میکند. درست به همان نسبت که شادی کودکان حس حیات را در ما زنده میکند، به همان اندازه ناخوش احوالی و بیماری کودکان کام ما را تلخ خواهد کرد.
حالا که درست روی مرز حسهای خوب و بد قرار گرفتیم و کمی بهشت و جهنم ارتباط با کودکان را توصیف کردیم، بهتر است مقداری هم عافیت اندیشی کنیم تا با دستان خود نوگلان باغ زندگیمان را پژمرده نکنیم.
یکی از عوامل تاثیرگذار روی سلامت کودکان مساله تغذیه آنها و نحوه این تغذیه است. این چالش در ایام خوردن شیر مادر بیشتر به چشم میآید؛ اما رعایت آن در سنینی که فرزند در ظرف خودش غذا میخورد یا همنشین والدینش سر سفره غذا میشود، بااینکه بسیار مهم است، ممکن است کمتر مورد توجه قرار گیرد.
رعایت بهداشت خورد و خوراک کودکان، فقط به مواد غذایی که میخورند بستگی ندارد و حفظ بهداشت ظرف غذا هم حائز اهمیت است. شاید بگویید مگر میشود پدر و مادری، در ظرف کثیف یا آلوده به فرزندش غذا بدهد؛ اما دقیقا مسئله همینجاست! ظرف شستن، یکی از مسائل ساده و درعین حال مهمی است که غفلت در آن، باعث میشود نه تنها سلامت کودکان، که سلامت خانواده نیز به خطر بیفتد.
چالش مهم در این زمینه، خوردن مواد شوینده است! نه اشتباه نخواندید. شما ممکن است مواد شوینده را به خورد کودکان بدهید! برخی مواد شوینده از جمله مایع ظرفشویی، از غلظت بیش از حدی برخوردار هستند. این نکته ممکن است در نگاه اول مثبت به نظر برسد. اما در اصل اینگونه نیست و ما با یک باور نادرست طرف هستیم. غلظت مایع ظرفشویی باید به اندازه باشد و مقدار بیش از حد آن، باعث میشود مواد شیمیایی شوینده به ظروف بچسبند و حتی با آبکشی، تمیز نشوند. در نهایت وقتی غذا داخل ظرف ریخته شد، این مواد به غذا چسبیده و کودکان یا حتی بزرگسالان آن را خواهند خورد!
مهمترین اصل برای داشتن ظروفی تمیز، افزایش سطح بهداشت ظروف در آشپزخانه و درنهایت حفظ سلامت خانواده، انتخاب مایع ظرفشویی با کیفیت و دارای غلظت مناسب است. چراکه غلظت مایع ظرفشویی باید به قدری باشد که علاوه بر قدرت پاک کنندگی و چربی زدایی، سریع و آسان از روی ظروف آبکشی شده و پس از شستشو، اثری از شوینده روی ظروف به جا نماند.
درنهایت، انتخاب شوینده مناسب طبق معیارهای گفته شده و دقت در آبکشی منجر خواهد شد تا نه تنها ظرفهایی خوشبو، تمیز و براق داشته باشیم، بلکه بابت خورده شدن شوینده توسط کودکان و سایر اعضای خانواده نگرانی نداشته باشیم.