واقعا چقدر میشود از یوتیوب پول درآورد؟!

وارد یوتیوب میشویم و در مورد چیزی جستجو میکنیم و میبینیم که کسی سر فرصت نشسته و یک ویدئوی مثلا ۱۰ دقیقهای برای پاسخ به آن سوال ساخته است.
مثلا آمده دو گوشی پرچمدار را با هم مقایسه کرده. ویدئو را که بررسی میکنیم، میبینیم که فیلمبرداری حرفهای دارد و پیداست که از دوربین و نورپردازی و تدوین و اعمال جلوههای حرفهای و متنهای متحرک روی ویدئو، بهره برده شده است.
پیش خودمان حدس میزنیم که برای تولید این ویدئو، دستکم چند روز زمان صرف شده. خب! مزد ظاهری این کار را تولیدکننده محتوای ویدئویی یوتیوب، یا یوتوبر، برده است و ویدئویش در صفحه اول جستجو ظاهر میشود و هزاران بازدید پیدا کرده است.
اما انگیزه مالی کاربر چه میتواند باشد؟ آیا او بابت این همه وقت و سرمایهگذاری و احتمالا دستمزد قابل توجه به بقیه همکارانش، سودی میبرد؟
آیا ما هم میتوانیم در شرایط کنونی ایران ویدئوهایی بسازیم و از گوگل پول دریافت کنیم؟
از آنجا که خودم تجربهای ندارم، فقط توجه شما را به پاسخ یکی از یوتوبرها جلب میکنم:
تولیدکننده محتوای ویدئویی یوتیوب مورد نظر ما شلبی چارچ نام دارد یک بانوی جوان است. او از سال ۲۰۰۹ ساختن ویدئو برای یوتیوب را شروع کرد. یعنی زمانی که یوتیوب هنوز غول کنونی نشده بود.
در آن خانم شلبی فقط ۱۴ سالش باشد و بیشتر با هدف سرگرمی و اینکه ببینید ویدئوهایش را افراد زیادی میبینند و در موردش نظر میدهند، پست میکرد.
سالهای سال، او اصولا پول خاصی از یوتیوب نمیگرفت. تا اینکه ۱۰ سال پیش شرایط عوض شد. در آن زمان دیگر برخی از ویدئوهای شلبی، میزان یازدید یک میلیونی پیدا کرده بودند.
در این زمان اطرافیان شلبی که میدانستند او در یوتیوب فعال است از او راننده اوبر گرفته تا دوستان دور و نزدیک و اعضای خانواده میپرسیدند که واقعا چقدر عایدی از یوتیوب دارد.
خب نمیشود این کنجکاوی آنها را سرزنش کرد. این سوالی است که از هر نویسنده، بلاگر، فعال اینستاگرام یا یوتیوب پرسیده میشود.
معمولا طبق تجربه شخصی من، مردم این طور وقتها با عشق و علاقه شخصی آدم بیگانه هستند و نمیتوانند درک کنند که انگیزه ابتدایی خیلی از کاربران، فقط درونی و روحی است و البته همه این افراد اگر پولی از کنار عشق و علاقه بیرون بیاید، یک رضایت پوستهای هم پیدا میکنند.
حالا میرسیم به پاسخ اصلی خانم شلبی:
یویتیوب بابت نمایش آگهیها و تبلیغ اگهیها و لینکها، قسمتی از درآمد را به تولیدکنندگان اختصاص میدهد. همان طور که میدانید قبل از پخش ویدئوها معمولا یک آگهی ۱۵ تا ۳۰ ثانیهای را مجبوریم تحمل کنیم. بعد میتوانیم چند دقیقه ویدئو ببینم و بعد از آن معمولا یک آگهی میانبرنامه دیگر داریم.
علاوه بر این در زیر ویدئوها ممکن است آگهی متنی هم نمایش داده شود.
یوتیوب این طوری پول میسازد و از همینها، پولی هم به یوتوبرها میدهد.
مثال اول: ویدئوی چطور در عکسهای فیگور بگیرم
خب اینجا خانم شلبی، موضوع خوبی برای ساختن ویدئو پیدا کرده. اگر در گوگل جستجو کنید، دهها مقاله متنی خوب میتوانید در موردش پیدا کنید. منتها جنس سوژه طوری است که ما معمولا با تماشای ویدئو، سادهتر متوجه نکاتش میشویم و به صورت ویدئویی بهتر راهنمایی میشویم.
ویدئویی که خانم شلبی ساخت؛ ۳ میلیون و ۹۰۰ هزار ببیننده پیدا کرده و او بابت این میزان بازدید یا ویو، مبلغ ۱۲۷۵ دلار دریافت کرده.
خب! زود ماشین حساب را بیرون نکشید. کار به سادگی ضرب و تقسیم نیست. یعنی این طوری نیست که اگر بازدید یک ویدئوی دیگر پایینتر یا بالاتر از این ویدئو باشد، درآمد هم به سادگی پایینتر یا بالاتر میشود.
خانم شلبی محاسبه کرده که به طور متوسط میزان متوسط درامد برای هر ۳ میلیون بازدید، چیزی بین ۶ تا ۱۵ هزار دلار است.
بیش از حد هیجانزده نشوید، همان طور که گفتم کار به سادگی ضرب و تقسیم نیست. مثلا همین خانم شلبی ویدئوی پربازدیدی داشته که مبلغ خیلی کمی برایش به ارمغان آورده. چرا؟!
چون این ویدئوی خاص بیشتر توسط کاربران خارج آمریکا دیده شده و در نتیجه نتوانسته آگهیدهندهای جذب کند. این ویدئو در واقع به این دلیل پربازدید شده بود که الگوریتمهای یوتیوب آن را به افرادی به غیر از مشترکان ثابت شلبی در کشورهای هند، فیلیپین، پاکستان و نپال نشان داده بود. این کشورها همگیشان نرخ CPM یا درآمد به ازای بازدید بسیار کمتری نسبت به امریکا، استرالیا و کانادا دارند.
اگر ویدئوی شما توسط کاربران آمریکایی دیده شود، به ازای هر هزار بازدید، چیزی حدود ۴ دلار درمیآورید. در صورتی که هر هزار بازدید کاربر هندی، فقط ۱.۱۶ دلار برایتان دارد. تازه یوتیوب ۴۵ درصد درآمد را برمیدارد. پس هر هزار بازدید کاربر هندی فقط ۵۸ سنت دربردارد!
در مقابل خانم شلبی ویدئویی دیگری در مورد ویژگی خودروی تسلای مدل ۳ ساخته که حدود ۲ میلیون بازدید داشته. اما او از همین ۲ میلیون بازدید؛ ۱۱ هزار و ۵۰۰ دلار درآمد داشته.
این ویدئوی او ۱۰ دقیقهای بود و چون طولش مناسب بود، وسط ویدئو یک آگهی میانبرنامه هم درج شده بود و بنابراین میزان درآمد را تا این میزان زیاد کرد و همان طور که جدس میزنید موضوع ویدئو طوری است که بیشتر در خود آمریکا و نیز کانادا بازدید داشته است. میزان CPM این ویدئو حدود ۱۱ دلار بود!
به صورت کلی و مقدماتی در مورد سؤال عنوان این پست میشود گفت:
۱-بستگی به این دارد چقدر سوژهشناس باشید
۲-مهارت پروراندن سوژه و نوع ارائه ویدئویی شما چقدر باشد
۳-چقدر از نظر فنی، چه در بخش ساخت ویدئو و چه در مطرح کردن ویدئو در یوتیوب مهارت کسب کرده باشید
۴- چقدر بازدید خام پیدا کنید
۵-این بازدید از کاربران کدام ناحیه جغرافیایی نصیب شما شده باشد
یوتیوب برای یک کاربر جهانی میتواند منبع خوبی برای درآمد باشد.
در این پست من فقط خواستم به بهانهای تازه مبحث را شروع کنم. در بین کاربران ایرانی هم هستند کسانی که حرفهای و متعهدانه قصد استفاده از یوتیوب را دارند. به بهانهای دیگر، باید در این مورد صحبت کنیم که اصلا یوتوبر شدن چه هزینههایی دارد؟ چطور باید موضوعات را برگزید؟ چطور باید پیشرفت کرد؟ آیا واقعا میتوانیم از داخل ایران یوتوبر شویم؟!
با تشکر از مطلب خوبتون
ای کاش درمورد این موضوع ی سری مطلب ادامه دار قرار بدید
عالی بود. من همیشه کنجکاو بودم یوتیوبرا چقدر درآمد دارن. برام جالب بود که تماشاگر از چه کشوری داشته باشی هم تاثیر داره!