فیلم من افسانه‌ام – نقد، تحلیل و خلاصه داستان – I Am Legend 2007

0

کارگردان: فرانسیس لورنس. بازیگران: ویل اسمیت. آلیس براگا، چارلی تاهان، یالی ریچاردسون و ویلو اسمیت. 105 دقیقه. درجه نمایشی PG-13.

من افسانه‌ام سومین اقتباس سینمایی از روی رمانی به همین نام، نوشته ریچارد ماتیسون، است. این رمان علمی تخیلی اولین بار در سال 1954 چاپ و منتشر شد و شهرت فراوانی برای نویسنده‌اش به همراه آورد. اولین اقتباس سینمایی از روی رمان ماتیسون، تحت عنوان آخرین انسان روی کره زمین (1964) با بازیگری وینسنت پرایس در نقش اصلی، فیلم ناموفقی بود. دومین اقتباس نیز، تحت عنوان مرد اومگا (1971) با بازیگری چارلتون هستون، دست کمی از اقتباس سینمایی نخست نداشت. هالیوود در طی سال‌های اخیر مترصد ساختن سومین اقتباس سینمایی از روی این رمان معروف بوده. ابتدا قرار بود که نقش اصلی فیلم را آرنولد شوارتزنگر بازی کند و کارگردان فیلم نیز ریدلی اسکات باشد. اما عاقبت پس از فراز و نشیب‌های بسیار ایفای نقش اصلی به ویل اسمیت و ایفای وظیفهٔ کارگردانی به فرانسیس لورنس (کارگردان فیلم کنستانتین) محول شد.

رمانِ من افسانه‌ام جدای از این که منبع اصلی برای ساخته شدن سه فیلم هالیوودی بوده، تأثیرات قابل توجه دیگری هم بر سینمای ژانر وحشت گذاشته است. برخی‌ها معتقدند که پدیده زامبی‌ها در سینمای مدرن وحشت اساساً برگرفته از رمانِ ماتیسون است؛ یا حداقل این رمان منبع الهام برای بسیاری از فیلم‌های زامبی / خون آشامی مدرن بوده است.

من افسانه‌ام جدای از این که بهترین اقتباس سینمایی از روی رمان ماتیسون است، در مجموع فیلم خوش ساخت و جالب توجهی است. به ویژه دو سوم آغازین فیلم، فوق‌العاده است. فیلمساز در این یک ساعتِ آغازین، تماشاگر را به درون دنیایی کابوس‌وار می‌برد، دنیایی که به رغم همه عظمت ظاهری‌اش «به اندازه تنهایی یک آدم است». قصه فیلم در سال 2012 میلادی در شهرِ متروک نیویورک می‌گذرد. این شهر که زمانی شلوغ‌ترین شهر آمریکا بود، حالا به متروکه‌ترین مکان دنیا مبدل شده است. تنها ساکن انسانی این شهر متروکه یک سیاهپوست است. این مرد دکتر رابرت نویل (ویل اسمیت) نام دارد. رابرت پیش از وقوع فاجعه به عنوان یک دانشمند در خدمت ارتش بوده و تا حدی در بروز فاجعه‌ای که رخ داده، مقصر است.

او و همکاران‌اش ابتدا قصد داشتند مداوایی برای بیماران سرطان بیابند اما ما حصلِ تلاش آن‌ها موجب بروز یک بیماری کشنده سراسری شد. بر اثر این بیماری همه انسان‌ها مردند و آن‌هایی هم که نمردند به موجوداتِ زامبی / خون آشام مبدل شدند. این موجودات از نور روز گریزانند و به همین دلیل فقط در فاصلهٔ غروب تا طلوع خورشید در سطح شهر ظاهر می‌شوند. رابرت برای در امان ماندن از خطر زامبی‌ها شب‌ها از خانه بیرون نمی‌آید. او با کرکره‌های آهنی خانه خود را پوشانده و فقط روزها از پناهگاه خود بیرون می‌آید. تنها مونس رابرت سگی است به اسم سام. او طوری با سام رفتار می‌کند که انگار یک موجود زنده است.

تنهایی تدریجاً در حال صدمه زدن به سلامتِ عقل رابرت است. او برای گریز از تنهایی با مانکن‌های بی جان در فروشگاه لباس حرف می‌زند و فیلم‌های خبری قدیمی را تماشا می‌کند. رابرت در عین حال در صدد است که مشکل را برطرف کند. او در زیر زمین خانه‌اش یک آزمایشگاه خصوصی برپا کرده و هدف‌اش یافتن واکسنِ یا پادزهری برای این بیماری است. رابرت با استفاده از یک فرستنده رادیویی پیام‌هایی را نیز ارسال می‌کند تا شاید بتواند با بازماندگان احتمالی تماس برقرار کند و …

تماشاگر از طریقِ خواب‌ها و کابوس‌های رابرت با گذشته او آشنا می‌شود. ارواحِ گذشته روح و روانِ رابرت را آزار می‌دهد. او در قبالِ از دست رفتنِ همسر و دخترش نیز احساس تقصیر می‌کند. فیلم در این لحظات، قدرتِ رانشی خود را از شیوه پرداختِ کاراکتر کسب می‌کند. متأسفانه در سی چهل دقیقه پایانی وضعیت فوق بر عکس می‌شود؛ یا به تعبیری در یک سوم پایانی فیلم این خط داستانی است که کاراکتر را به دنبال خود می‌کشاند و نه بر عکس. در این 35 دقیقه پایانی، فیلم شباهت بسیاری به فیلم‌های اکشن معمولی هالیوود پیدا می‌کند، به طوری که صحنه‌های این قسمت نزدیکی چندانی به قسمت‌های اندیشه برانگیزِ آغازین فیلم ندارد.

بنا به گفته کسانی که رمان را خوانده‌اند پایان بندی فیلم هیچ قرابت یا مناسبتی با پایان بندی رمان ندارد. البته صحنه‌های اکشن فیلم تأثیرگذار و مهیج از کار درآمده است. برای مثال می‌توان به فصلِ حمله آدم‌ها و سگ‌های خون آشام به رابرت مجروح اشاره کرد. خوشبختانه صحنه‌های اکشن فیلم از آفتِ زاوایای غریب دوربینی و تدوین و تندپرشی در امان مانده است. با این وجود باید اذعان کرد که پایان بندی فیلم، که در بردارنده یک نبرد پایانی است، در قیاس با دیگر صحنه‌های اکشن فیلم کم رمق‌تر و کم هیجان‌تر از کار درآمده است. جلوه‌های ویژه فیلم نیز یک دست و متوازن نیست. برخی از مخلوقات فیلم خیلی کامپیوتری – و آزاردهنده – از کار درآمده است.

بازی ویل اسمیت با این که اسکاری نیست اما موثر و قانع کننده است. اسمیت موفق شده کاراکتری را که در حد فاصل جنون و سلامت عقل گام بر می‌دارد، به خوبی مجسم کند.

من افسانه‌ام با وجودی که اقتباس وفادارانه‌ای از روی رمان ریچارد ماتیسون نیست اما در لحظاتی موفق شده که ذهن تماشاگر را معطوفِ سیاره‌ای کند که در آن زندگی می‌کند؛ سیاره‌ای که طی یک قرن گذشته بیشترین آسیب‌ها را از نوع بشر دیده است.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

عکس‌هایی از زیباترین کتابخانه‌های دنیا

کتابخانه‌ها باید مظهر فرهنگ و هنر هر کشوری باشند. ساختمان ایمن و بزرگ، منظره تالار کتابخوانی، نوع چینش کتاب‌ها و تحویل آنها به کتابخوان‌ها، داشتن اینترنت آزاد و پرسرعت، حفاظت از نسخه‌های خطی و اسناد باارزش، آزاد بودن کتابخانه در حد امکان…

چرا هنگامی که می‌خواهند عکسی از ما بگیرند، ناخودآگاه سرمان را کج می‌کنیم؟

وقتی در فیس بوک، اینستاگرام یا سایر سایت‌های رسانه اجتماعی پر از عکس هستیم، احتمالاً متوجه یک روند در زبان بدن کاربران خواهیم شد. هنگام عکس گرفتن و مواجهه با دوربین، برخی افراد به طور خودکار سر خود را به یک طرف خم می‌کنند. به نظر می‌رسد که…

اگر گوشی‌های موبایل، دهه‌ها زودتر اختراع می‌شدند

در دوره‌ای پس از همگانی شدن استفاده از گوشی‌های موبایل، تنوع ظاهری آنها بسیار زیاد بود و هیچ گوشی‌ای شبیه گوشی دیگر نبود. اما الان شکل همه گوشی‌ها تقریبا یکی شده است.ما خیلی منتظر گوشی‌های تاشو یا رول‌شونده ماندیم تا این یکنواختی را به…

تصور کنید که در یک دنیای تخیلی، هری پاتر را استودیو جیبلی می‌ساخت

استودیو جیبلی یک استودیوی مشهور انیمیشن‌سازی ژاپنی است که به دلیل سبک هنری متمایز، داستان‌سرایی پر از تخیل و انیمیشن‌های هیجان‌انگیزش مشهور است. استودیو جیبلی که توسط هایائو میازاکی و ایسائو تاکاهاتا تأسیس شد، تعدادی از محبوب‌ترین فیلم‌های…

هوش مصنوعی میدجرنی Midjourney تصور می‌کند که اساتید رشته‌های مختلف باید چه ظاهری داشته باشند؟ گالری…

کودک و نوجوان که بودم برای خودم یک پا Midjourney  بودم. کتاب‌ها را که می‌خواندم از روی توصیف چهره‌ها و مکان‌ها و اشیا تصور می‌کردم که مثلا کاپیتان نمو یا ربات آر دانیل الیواو باید چطوری باشد، فضاها را تصور می‌کردم و آب و رنگ به آنها در ذهن…

25 آزمایش روانشناسی تاثیرگذار و به‌یادماندنی در تاریخ کدام‌ها هستند؟

تأثیرگذارترین آزمایش‌های روانشناختی در تاریخ رشته روانشناسی، یک رشته آزمایش گسترده هستند که هر یک در حیطه حوزه‌های تخصصی کوچکتر شکل گرفته‌اند. هر یک از این حوزه‌های تخصصی در طول سال‌ها با مطالعات و تحقیقات و آزمایش‌های به دقت طراحی شده،…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.