گران‌ترین دوربین جهان: دوربین لایکای اسکار بارناک با قیمت ۱۵ میلیون دلار به فروش خواهد رسید

چهلمین حراج عکاسی لایتز با فروش گران‌قیمت‌ترین دوربین تاریخ به پایان رسید. لایکا سری ۰ شماره ۱۰۵ اسکار بارناک تقریباً پنج برابر بالاترین تخمین‌، یعنی بیش از ۱۵ میلیون دلار به فروش خواهد رسید.

این دوربین خاص منحصر به فرد است زیرا از یکی از اعضای مجموعه‌ ۲۳ نمونه اولیه سری ۰ است. دوربین‌سازی که بعدا لایکا نامیده شد. این دوربین در اواسط دهه ۱۹۲۰ تولید شد و فرمت ۳۵ میلی‌متری را به استاندارد جدیدی برای حرفه‌ای‌ها تبدیل کرد.

حراجی Leitz Photographica می‌گوید: «فقط ۲۳ دستگاه از سری ۰ لایکا در سال ۱۹۲۳ برای آزمایش بازار، دو سال قبل از معرفی تجاری لایکا A، تولید شد. در میان این دوربین‌های بسیار کمیاب، یکی از آن‌ها از اهمیت تاریخی خاصی برخوردار است.»

این دوربین، دوربین شخصی اسکار بارناک، مخترع Ur-Leica است. نام بارناک را می‌توان در منظره یاب این دوربین پیدا کرد.

این مخترع تا سال ۱۹۳۰ از دوربین استفاده می‌کرد و سپس آن را به پسرش -کنراد- داد و شروع به استفاده از Leica I Model C با لنز‌های قابل تعویض کرد. این دوربین تا سال ۱۹۶۰ در مالکیت خانواده باقی ماند و سپس به یک مجموعه‌دار پرشور آمریکایی فروخته شد.

این مجموعه شامل یک کیف اصلی لنز چرمی و نیز درپوش آلومینیومی لنز و همچنین اسناد و نامه‌های متعدد در مورد دوربین بارناک است.

پس کلا این دوربین نه تنها یکی از برجسته‌ترین یادگاری حفظ شده لایکا است، بلکه یکی از مهم‌ترین نقاط عطف تاریخی در تاریخ عکاسی هم محسوب می‌شود.

انتظار می‌رفت که لایکا سری ۰ شماره ۱۰۵ توجه زیادی به خود جلب کند و گرچه قیمت اولیه عرضه چند میلیون دلار نهاده شده ، اما گمان می‌رود که این دوربین در نهایت با قیمت حدود ۱۵ میلیون در نهایت به فروش برسد.

این مناقصه رکورددار قبلی گران قیمت‌ترین دوربین فروخته شده را که اتفاقاً باز هم برای سری ۰ لایکا (شماره ۱۲۲) نیز بود، از دور خارج خواهد کرد.

رکورددار قبلی در مارس ۲۰۱۸ به قیمت حدود ۲.۹۶ میلیون دلار به فروش رسید.


اسکار بارناک در ۱ نوامبر ۱۸۷۹ میلادی در نوت-اورشترومتال، براندنبورگ زاده شد. او مهندس اپتیک، مکانیک، طراح صنعتی، عکاس و مخترع  آلمانی شاخصی بود. او از جمله افرادی بود که زحمات زیادی را در عمومی‌کردن عکاسی داشت و تمرکزش را صرف کوچک کردن و قابل حمل کردن تجهیزات عکاسی کرد.

او طراح کارخانه لایتس (در وتسلار) بود که بعدها با نام دوربین لایکا توسعه یافت و به مدت ۵۰ سال به نشانی بارز در عکاسی تبدیل شد و همچنان به عنوان یک نشان عالی برای طراحی مکانیکی و نوری باقی مانده است.

وی بیشتر به خاطر تلاشش در معرفی نگاتیو ۳۵ میلی‌متری موفق تجاری به عنوان پدر عکاسی ۳۵ میلی‌متری شناخته می‌شود؛ به ویژه دوربین‌های لایکای او به‌ عنوان یک استاندارد در عکاسی و فیلمبرداری شناخته شده است

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]