خداحافظی طولانی ناسا با وویجرها: ناسا در تلاش برای طولانی کردن دوره فعالیت وویجرها، برخی از ابزارهای آنها را خاموش می‌کند

0

وویجرها، برای ما چیزی بیشتر از فضاپیماها هستند. آنها نشاندهنده کنجکاوی، جاه‌طلبی، فناوری سطح بالا و صبوری ما برای رسیدن به قلمرو ناشناخته‌ها هستند.

آنها بیش از هر دست‌ساخته دیگر بشر از ما فاصله گرفته‌اند.

اما دو فضاپیمای وویجر اکنون وارد مرحله نهایی خود می‌شوند و ناسا یک جدول زمانی بالقوه برای خاموش کردن آن‌ها را در نظر دارد.

وویجر ۱ در حال حاضر بیش از ۲۳ میلیارد کیلومتر از زمین فاصله گرفته. فاصله‌ای که طی آن ۲۰ ساعت و ۳۳ دقیقه توسط نور طول می‌کشد، در حالی که وویجر ۲ از ما ۱۲ میلیارد مایل یعنی ۱۸ ساعت نوری فاصله دارد. این بدان معناست که دو روز طول می‌کشد تا مهندسان به فضاپیما پیام ارسال کنند و پاسخ دریافت کنند.

هر دو وویجر از کیپ کاناورال در فلوریدا در سال ۱۹۷۷ پرتاب شدند.  وویجر ۲ که یک ماه زودتر از ۱ پرتاب شد و برای مطالعه مشتری و زحل طراحی شده بودند تا پنج سال دوام بیاورند.

با این حال، ۴۴ سال است که وویجرها بسیار فراتر اهداف اولیه را طی کرده‌اند. ناسا اکنون در حال برنامه‌ریزی برای خاموش کردن برخی از سیستم‌های وویجرها است به این‌امید که انرژی باقی‌مانده فضاپیما‌ها تا سال ۲۰۳۰ حفظ شود.

انرژی این دو کاوشگر توسط ژنراتور‌های ترموالکتریک رادیو ایزوتوپی (RTG) تأمین می‌شود که انرژی آن‌ها از گرمای واپاشی پلوتونیوم تأمین می‌شود.

با این حال، خروجی این RTG‌ها هر سال حدود چهار وات کاهش می‌یابد و سبب می‌شود که ابزار‌های هر دو وویجر یکی یکی خاموش می‌شوند.

وویجر ۱ در حال حاضر تنها چهار ابزار کاربردی دارد، در حالی که وویجر ۲ دارای پنج ابزار است.

برخی تخمین می‌زنند که تا سال ۲۰۲۵ این کاوشگرها خالی از انرٰی می‌شوند و پلوتونیومی که انرژی فضاپیما را تأمین می‌کند، فراتر از حد لازم برای ادامه حیات آن‌ها تجزیه می‌شود. با این حال، دیگران خوشبین‌تر هستند و فکر می‌کنند که وویجرها هنوز می‌تواند در دهه آینده ادامه یابد.

البته همین حالا هم این دو کاوشگر بسیار فراتر از خوشبینی مهندسان ناسا عمر کرده‌اند. در واقع  دانشمندان از ۲ سال پیش انتظار داشتند که خاموشی تدریجی دستگاه‌های وویجرها را شروع کنند.

این کاوشگر‌ها تقریباً نیم قرن پیش پرتاب شدند. آن زمان دانشمندان می‌خوستند از فرصت استثنایی همسویی مشتری، زحل، اورانوس و نپتون که هر ۱۷۶ سال یک بار اتفاق می‌افتد، کمال بهره را ببرند. پس دو ویجر را به مدار پرتاب کنند و از گرانش هر سیاره برای ارسال آن‌ها به سیاره بعدی استفاده کردند.

آن‌ها تمام سیارات غول پیکر بیرونی منظومه شمسی ما را کاوش کردند: مشتری، زحل، اورانوس و نپتون. ۴۸ قمر آنها را دیدند؛ و سیستم منحصربه‌فرد حلقه‌ها و میدان‌های مغناطیسی را بررسی کردند.

با وویجرها آتشفشان‌های فعال در قمر مشتری Io را هم دیدیم. در ضمن وویجر ۲ هنوز تنها فضاپیمایی است که از اورانوس و نپتون بازدید کرده است.

وویجر یک ، سیزده روز پس از ماموریت خود و پیش از رسیدن به فاصله ۷.۲۵ میلیون مایلی، دوربین خود را به سمت زمین برگرداند و اولین عکس از مجموعه زمین-ماه را در یک فریم گرفت. همچنین بعداً عکس تاریخی مشهور به نقطه آبی کم‌رنگ را در ۱۴ فوریه ۱۹۹۰ُ زمانی که از اورانوس عبور کرده بود، از زمین گرفت.

چهار سال بعد، اخترشناس افسانه‌ای، کارل سیگن، اهمیت این عکس را برای حضار در دانشگاه کرنل تشریح کرد و نام «نقطه آبی کم‌رنگ» را ابداع کرد و یکی از پرمخاطب‌ترین سخنرانی‌های تمام دوران را ایراد کرد. در این مورد در اینجا بخوانید:

فضاپیماهای دوقلو از حباب پلاسمای داغ معروف به هلیوپوز که ابتدای لبه منظومه شمسی ما را تعریف می‌کند، فرارتر رفته‌اند.

وویجر ۱ در آگوست سال ۲۰۱۲ به فضای بین ستاره‌ای رسید و  وویجر ۲ در ۵ نوامبر ۲۰۱۸ .

با این حال، در حال حاضر هیچ یک از کاوشگر‌ها خارج از منظومه شمسی در نظر گرفته نمی‌شوند. دانشمندان مرز نهایی را ابر اورت Oort Cloud می‌دانند، مجموعه‌ای از اجسام کوچک که هنوز تحت تأثیر گرانش خورشید هستند.

ناسا گفته است که حدود ۳۰۰ سال طول می‌کشد تا وویجر ۲ به لبه داخلی ابر اورت برسد و احتمالاً ۳۰۰۰۰ سال طول می‌کشد تا فراتر از آن پرواز کند.

یک صفحه گرامافون – یک دیسک مسی با پوشش طلای ۳۰ سانتی‌متری  که حاوی صدا‌ها و تصاویری نمایاننده تنوع زندگی و فرهنگ روی زمین در هر یک از این وویجرها قرار داده شده است.

فضاپیمای وویجر سومین و چهارمین فضاپیمای انسانی است که فراتر از تمام سیارات منظومه شمسی پرواز می‌کند.

پایونیر ۱۰ و ۱۱ پیش از وویجرها به به منطقه تقریبا بدون تاثیرپذیری از گرانش زمین رسیده بود، اما در ۱۷ فوریه ۱۹۹۸، وویجر ۱ نسبت به پایونیر ۱۰ در فاصله دورتری از زمین و خورشید قرار گرفت تا دورترین دست‌ساخته بشر در فضا باشد.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

عکس‌های قدیمی از کلاس‌های تایپ دهه 1950 تا 1970 – زمانی که تایپ یک مهارت پایه بود و چه بسا با…

در تاریخ آموزش آمریکا، در یک برهه دبیرستان‌های آمریکا برای آموزش یک مهارت ضروری برای ورود به دنیای مدرن تجهیز شدند: تایپ کردن. ظهور کلاس‌های تایپ در دبیرستان‌های ایالات متحده، فصلی جذاب در تاریخی آموزش بود.شروع  آموزش تایپ را می‌توان در…

تصاویر تخیلی از سلبریتی‌ها در حال خواب – اما چرا اصلا می‌خوابیم؟!

خواب یک فرآیند فیزیولوژیک اساسی است که برای عملکرد صحیح بدن و ذهن ما ضروری است. اگرچه هدف دقیق خواب به طور کامل شناخته نشده است، دانشمندان چندین نظریه برای توضیح اینکه چرا ما می‌خوابیم ارائه کرده‌اند.  برخی از دلایل اصلی مهم بودن خواب:…

جورج اسپنسر میلت: مرگ دردناک به خاطر فرار از بوسیده شدن!

جورج اسپنسر میلت یک پسر 15 ساله که در ساختمان متروپولیتن لایف نیویورک در سال 1909 کار دفتری می‌کرد. در پانزدهمین سالگرد تولدش، همکاران زنش او را مسخره کردند و تظاهر کردند که در نظر دارند که برای هر سال زندگییک بار او ببوسند. میلت به شوخی از…

معماری‌هایی که واقعا شایسته تحسین هستند و ستایش هنری ما را برمی‌انگیزند

تناسب اجزا، انحناها، هماهنگی با فرهنگ و شرایط اقلیمی، عظمت، رنگ‌ها یا نشانه‌های قدمتی که ما را به خلسه‌های پر از تخیل می‌برند، هر کدام از اینها ممکن است یک عمارت را شاخص و برجسته کنند.در این پست بناهایی را با هم مرور می‌کنیم که هر یک از…

صندلی‌های بامزه طراحی شده با هوش مصنوعی توسط بونی کاره‌را

تصور کنید وارد اتاقی می‌شوید و صندلی‌ای را می‌بینید که شبیه یک قاچ هندوانه غول‌پیکر است، همراه با پوست و دانه‌هایش. یا صندلی‌ای که شبیه آناناس سیخ‌دار است، با لبه های تیز و اندرون نرمش؟این دنیای بونی کاره‌را است، هنرمند با استعداد سه…

نوستالژی: سیر در لوازم التحریر قدیمی

لوازم التحریر زمان کودکی ما نه کیفیت لازم را داشتند (به جز استثنائاتی) و نه تنوع کافی را. خوبی‌اش این بود که ما اصلا نمی‌دانستیم که لوازم التحریر با کیفیت عالی‌تری هم وجود دارد و فاصله فقیر و غنی در مدارس آنقدرها هم زیاد نبود. یعنی تقریبا…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.