5 کاری که استیو جابز هیچ‌گاه دوست نداشت اپل آن‌ها را انجام دهد.

9

بعد از مرگ استیو جابز در سال 2011 اپل آهسته آهسته مشغول به کارگیری مفاهیم و فناوری‌هایی است که استیو جابز به‌شدت معتقد بود که این شرکت هیچ‌گاه نباید به سمت آن‌ها برود. حتی ایده به کاری گیری این مفاهیم و فناوری‌ها نیز توسط وی به سخره گرفته می‌شد؛ اما حال شاهد هستیم که اپل در حال به کارگیری برخی از همین ایده‌ها است. در این مقاله به بررسی 5 مورد از آن‌ها می‌پردازیم.


 

قلم: در همین هفته، یکی از تحلیل گران بازار شرکت اپل به این شرکت پیشنهاد داده است تا نسل چهارم آیپد را به همراه یک قلم روانه بازار کند.

و جالب اینکه ما می‌دانیم که استیو جایز از به کارگیری قلم تنفر داشته است. در سال 2007 زمانی که در همایش مک ورلد در سانفرانسیسکو استیو جابز مشغول معرفی آیفون بود، او به‌شدت سایر اسمارت فون هایی که دارای قلم بودند را مورد تمسخر قرار داد.

استیو جایز در این همایش گفته بود: چه کسی واقعاً از این قلم‌ها استفاده می‌کند؟ آن‌ها همواره دست و پا گیر هستند، معمولاً گم می‌شوند. هیچ کسی واقعاً به یک قلم نیاز ندارد پس اجازه دهید ما هم از آن استفاده نکنیم.

150119082203-steve-jobs-stylus-620xa

یکی از نخستین کارهایی که استیو جابز در زمان بازگشت به اپل در سال 1997 انجام داد بستن پروژه نیوتن این شرکت بود. نیوتن دیوایسی مشابه با تبلت بود که از قلم استفاده می‌کرد.

وی همچنین در جای دیگری گفته بود که : خدا به ما انسان‌ها ده قلم ( اشاره به انگشتان دست) داده است، پس اجازه دهید ما قلم دیگری اختراع نکنیم. اما پیش‌بینی‌ها حاکی از این است که تبلت 12.9 اینچی اپل یا همان آیپد پرو که بهار امسال معرفی می‌شود دارای یک قلم هم باشد.


 

 تبلت های کوچک: اما یکی دیگر از سخنان تمسخر آمیز استیو جابز در اکتبر 2010 ایراد شد. زمانی که وی به‌شدت موج جدیدی از تبلت های کوچک را که وارد بازار می‌شدند را مورد انتقاد قرار داد. جابز معتقد بود که حداقل اندازه‌ای که به کاربران اجازه می‌دهد تا از اپلیکیشن های موجود در تبلت های خود بهترین استفاده را بکنند 10 اینچ است.

وی در جای دیگری گفته بود که اگر حتی کیفیت تصاویر نمایش داده‌شده روی این تبلت ها هم افزایش دهیم باز هم این موضوع باعث نمی‌شود تا این تبلت ها قابل استفاده شوند.

او نقد جدی بر صفحات نمایش کوچک داشت چرا که معتقد بود کوچک بودن صفحه نمایش محدودیت‌های فیزیکی برای کاربر در کار با اپلیکیشن ها، قرار دادن آیکون‌ها و حتی لمس درست اشیا ایجاد می‌کند.

درست یک سال بعد از درگذشت وی اپل، آی پد مینی را تولید و روانه بازار کرد. محصولی که اتفاقاً فروش خوبی را هم تجربه کرد.


 

 گوشی‌های بزرگ: همگی مشکلی آنتن دهی که برای آیفون 4 پیش آمده بود را به خاطر داریم، اما جالب‌تر اینکه در سال 2010 زمانی که استیو جابز مشغول صحبت در همین خصوص بود، به‌شدت گوشی‌های بزرگ را مورد نکوهش قرار داد.

زمانی که یک خبرنگار از او در خصوص تولید گوشی‌های بزرگ‌تر توسط اپل پرسید او به‌طور کلی این ایده را مسخره کرد. وی اطمینان داشت که هیچ کس چنین دیوایس هایی را نخواهد خرید.

در نهایت اما یک سال بعد اپل آیفون 5 و بعد آیفون 6 و آیفون 6 پلاس را معرفی کرد که همگی بزرگ‌تر از آیفون 4 بودند.


 

 طراحی نرم‌افزار به شیوه Life-like: جابز معتقد بود که طراحی رابط کاربری نرم‌افزارهای اپل می‌بایست حس کار با آن‌ها در زندگی و محیط واقعی را ایجاد کند. به‌طور مثال در نرم‌افزار iCal روی نمایش بخش چرم آن بسیار تأکید داشت. یا نرم‌افزار فروش کتاب اپل دارای یک قفسه کتاب بود و همچنین نرم‌افزار دفترچه یادداشت اپل نیز مثل یک دفترچه یادداشت واقعی طراحی شده بود.

بعد از مرگ جابز اما این رویه تغییر کرد، در واقع با معرفی iOS 7 اپل به‌طور کلی این رویه را کنار گذاشت.


 

برنامه‌های بشردوستانه: یکی از نخستین کارهایی که جابز در هنگام بازگشت خود به اپل انجام داد، متوقف کردن تمام برنامه‌های بشردوستانه و خیریه اپل بود. او با این ایده که در مرحله اول باید تمام تمرکز خود را به سودآوری این شرکت قرار دهد این فعالیت‌های متوقف کرد.

اپل البته بعدها کمک‌هایی را به مؤسسات تحقیقات ایدز اهدا کرد اما باز هم شخص استیو جایز چندان در این فعالیت‌های مشارکت نداشت؛ اما زمانی که در سال 2011 تیم کوک مدیریت این شرکت را بر عهده گرفت به‌عنوان اولین کارهایی که انجام داد همین بازگرداندن کلیه کمک‌های بشردوستانه اپل بود.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

چیزهای کوچکی که مایه دلخوشی، سرگرمی یا تعجب یا تفریح می‌شوند – گالری عکس

دلخوشی‌ها در زندگی بسیارند. دلخوشی می‌تواند خانه بزرگ، ماشین لوکس، شغلی دلخواه، تماشای فیلم در آخر روز خسته‌کنندهt یک کتاب تازه، معاشرتی روح‌افزا باشد یا حتی چیزهایی کوچک‌تر مانند دیدن زمین یخ‌زده در اول صبح زمستان و شکسته شدن لایه نازک یخ…

حداقل مجازات کسانی که این چیزها را طراحی کرده‌اند، زندان است!

طراحی خوب در هر عرصه‌ای چه فضای وب، معماری، وسایل خانگی و صنعتی و گجت‌ها مهم است. یک طراح باید بتواند خود را جای کاربران نهایی بگذارد و حدس بزند که در استفاده از وسیله یال محل چه مشکلاتی پیش خواهد آمد یا در شرایط مختلف و با گذشت زمان چه…

مشهورترین ستاره‌های هالیوود قبل از اینکه مشهور شوند (طنز!)

با میدجرنی می‌شود چهره‌ها را جوان کرد، اما تصور کنید که این کار را در مورد شخصیت‌های تخیلی فیلم‌ها انجام بدهیم و تصور کنیم آنهایی که جوانی‌شان را ندیده‌ایم، قبل از پا به سن گذاشتن چگونه بوده‌اند.یودادوایت شروتتانوس…

مجموعه عکس‌های چیزهای عجیب و ترسناکی که مو بر تن راست می‌کنند

چرا گاهی دوست داریم داستان‌ها یا فیلم‌های ترسناک را ببینیم؟ خود آزاری؟!در این پست که تعدادی عکس نستا ترسناک (بیشتر عحیب) خواهید دید، می‌خواهم نخست کمی در این مورد حرف بزنم.دلایل لذت بردن افراد از وحشت می‌تواند از فردی به فرد دیگر…

باز هم نمونه‌هایی از معماری بد که آنقدر جلب توجه کرده‌اند که شهره اینترنت شده‌اند!

طراحی بد داریم تا طراحی بد. شاید پشت برخی از اینها اصلا طراحی‌ای هم در کار نبوده و همه چیز بداهه پیش رفته است یا حاصل اخنتلاف مهندس طراح داخلی و خارجی و کارفرمایی بوده که فکر می‌کرده همه چیز را می‌داند یا شاید هم دستور کارفرمایی بوده که…

بازسازی چهره شاعران ایرانی به کمک هوش مصنوعی Midjourney (میدجرنی)

چه کسی می‌داند مولدهای متن به عکس هوش مصنوعی در آینده به کدام سمت خواهند رفت. به نظر من روز به روز پیشرفته‌تر و متنوع‌تر می‌شوند.امروز داشتم فکر می‌کردم گاهی لازم می‌شود که شما باری تصویرسازی بهتر به جای توصیف متنی، ترکیبی از توصیف متنی…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
9 نظرات
  1. حمید می گوید

    با تمامی نقطه نظراش به شدت موافقم بجز اون مورد آخری . البته شاید در اون زمان بر حسب نیاز مجبور بوده

  2. سروش می گوید

    در 4 مورد اول واقعا حق داشته، به خصوص در مورد قلم و تبلت های کوچک. ولی ایده ی حذف کردن کمک های بشردوستانه کمی عجبیه، اون هم از طرف جابزی که مثل یک هیپی زندگی می کرد.

  3. Khashayar Jan می گوید

    استایلوس رو قبول دارم ولى اگر اپل استایلوس معرفى کنه مطمئنن مثل هیچ کدوم از این چیزایى که الان تو بازار هست نیست و قابلیت هاى خاصى داره( چند سال پیش اپل پتنت هم در رابطه با استایلوس زد )

    آیپد مینى هم کاملا قبول دارم. من ایپد یک و ۴ داشتم، بعد مینى گرفتم و دیدم اصلا نمیتونم باهاش کار کنم و واقعا کارایى صفحه ى ١٠ اینچ رو نداره

    مورد ۴ رو اشتباه نوشتین. طراحى Life Like چیزى بود که استیو دوست داشت!!
    مواردى که گفتین چیزایى هست که استیو بدش میومد!
    در ضمن در مورد اول، آیپد نسل ۴، دو سال پیش معرفى شد!
    آیپد جدید اگه بخواد معرفى بشه اولا در اون رده ى ١٢ اینچ نسل اول هست، و آیپد ١٠ اینچى نسل هفتم هست !

  4. فرشاد می گوید

    جابز همیشه این توهم خودبرتربینی رو داشت. مخصوصاً در تحمیل سلیقه شخصی خودش!

  5. مينا می گوید

    یک مورد دیگه هم ( که اگه اشتباه نکنم قبلا در یک پزشک خونده بودم) این بود که جابز در مورد ویدیو ها و فیلمهای ناجور ایتونز حساس بود که بعد از مرگ وی این حساسیت وجود نداشت.
    با تشکر از میلاد امیریان و علیرضا مجیدی

  6. masoudrezaii می گوید

    مورد اخری کاملا اشتباهه از نظر من حداقل چون واقعا استیو جابز همه این کار ها رو کرد تا ما هم از پروژه طراحی پیکسلی شرکت زیراکس پارک که داشت نابود میشد بهره ببریم و با صفحه های رنگی زندگی کنیم تا ماکروسافت هم بتونه از این پروژه بهره ببره( با اینکه از کار ماکروسافتی ها اوایل عصبانی بود) تا ما هم لپ تاب ویندوزی داشته باشیم.
    در مورد کار ها خیر خواهانش که کاملا مخفی بود میتونید برید مجله موفقیت شماره 297 صفحه 43 رو بخونید تا مثل من بفهمید استیو عجب آدم شریف و بزرگی بوده.

  7. مسعود می گوید

    به نظر من اگر استیو جابز زنده بود حتمن متفاوت‌تر از آن زمان فکر می‌کرد. این نظرات، نظرات کهنه و قدیمی جابز بوده. انسان‌ها با گذشت زمان و دیدن بازار تغییر می کنند. پس او هم اگر زنده بود حتمن انعطاف‌پذیر می‌بود و همگام با واقعیت دنیا و بازار عمل می‌کرد.

  8. کلینیک زیبایی آناهید می گوید

    در مورد قلم کاملا موافقم. خیلی‌ تلاش کردم استفاده از قلم رو به یک عادت تبدیل کنم ولی‌ تا الان موفق نشدم!

  9. mehdi می گوید

    افکار استیو که مختص خودش بوده هم با خودش دفن شده.تا الان هم که محصولات قبلی اپل که با همان الگوی جابز ارائه می شد،شاید به خاطر ادای احترام به ایده های نابش بوده باشه..

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.